Αφιέρωμα στη Φρίντα Κάλο: Η ρουτίνα ομορφιάς της

Η Φρίντα μας εμπνέει και εμείς δημιουργούμε!

Η ρουτίνα ομορφιάς της Φρίντα μας έδωσε το έναυσμα να ανατρέξουμε στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας που η ίδια χρησιμοποιούσε. Ανακαλύψαμε και αναπαράξαμε το αγαπημένο της άρωμα, καθώς επίσης και την ιδιαίτερη κρέμα προσώπου που φορούσε καθημερινά.

Η κρέμα Pond’s διάσημη στην Αμερική του 20ου αιώνα ήταν το αγαπημένο προϊόν καθημερινής περιποίησης της μεγάλης αυτής ζωγράφου.

Εφευρέθηκε το 1846 από τον Pond, ο οποίος είχε ανακαλύψει το θαυματουργό εκχύλισμα αμαμελίδας. Το ονόμαζαν «Χρυσό Θησαυρό» χάρη στις επουλωτικές, αντισηπτικές και στυπτικές ιδιότητές της.

Η αρχική κρέμα Pond’s βασιζόταν στο παραφινέλαιο και στα προϊόντα σιλικόνης. Εμείς την ανακαλύπτουμε πάλι στην φυτική εκδοχή της.

Τα αρώματα της Φρίντα περιελάμβαναν: γιασεμί, τριαντάφυλλο, πούδρα, βανίλια, γεράνι, καραμέλα, κανέλα, πατσουλί, γαρδένια, γαρίφαλο.

Έτσι κι εμείς δημιουργήσαμε έναν αρωματικό συνδυασμό που μας την θυμίζει.

Δείτε παρακάτω πώς χρησιμοποιήσαμε όλα αυτά τα στοιχεία για να δημιουργήσουμε μια κρέμα ημέρας για κανονικό προς ξηρό δέρμα, ένα αρωματικό body mist και ένα επίσης αρωματικό λάδι σώματος.

 

Pond’s cream- The natural way  Κρέμα ημέρας για κανονικό δέρμα

Υλικά

Υδατική φάση

20,00 γρ ανθόνερο αμαμελίδας

51,50 γρ νερό

2,00 γρ γλυκερίνη

0,50 γρ xanthan gum

Λιπαρή φάση

1,50 γρ στεατίνη

5,00 γρ βούτυρο κακάο

10,00 γρ αμυγδαλέλαιο

5,00 γρ γαλακτωματοποιητής polawax gp 200

Γ’ φάση (κάτω των 40 βαθμών)

2,00 γρ πανθενόλη

1,00 γρ βιταμίνη Ε

1,00 γρ συντηρητικό 12

Δ’ φάση

0,50 γρ άρωμα καλλυντικού (δείτε παρακάτω τον συνδυασμό αρωμάτων που δημιουργήσαμε)

Διαδικασία

Η συνήθης για την παρασκευή ενυδατικής κρέμας (σύστημα oil in water, λάδι-στο-νερό).

Προσοχή! Ο γαλακτωματοποιητής Polawax GP 200 χρειάζεται μίξερ με κοπίδια (stick blender) για την σωστή ομογενοποίηση του γαλακτώματος.

 

Blend αρώματος:

3,00 γρ french vanilla άρωμα τροφίμου

0,50 γρ τριαντάφυλλο α.ε.

1,50 γρ γιασεμί α.ε.

0,50 γρ πατσουλί α.ε.

2,00 γρ powder άρωμα καλλυντικού

Σε καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο ανακατεύουμε όλα τα αρώματα και αφήνουμε το μίγμα σε αεροστεγές μπουκάλι για τουλάχιστον 1 εβδομάδα να “καθίσει”. Το χρησιμοποιούμε για τον αρωματισμό των καλλυντικών μας στο ποσοστό που αναγράφει η κάθε συνταγή.

 

Body Mist “Smells Like Frida”

Υλικά

1,00 γρ άρωμα (από το μίγμα που παρασκευάσαμε παραπάνω)

3,00 γρ βάση για body mist

1, γρ συντηρητικό 12

95,00 γρ νερό απιονισμένο

Διαδικασία

Σε καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο αναμιγνύουμε το άρωμα με την βάση για body mist και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, το συντηρητικό και ένα τελευταίο ανακάτεμα. Αποθηκεύουμε σε μπουκάλι με σπρέι.

 

Body Oil “Smells Like Frida”

Υλικά

1,00 γρ άρωμα (από το μίγμα που παρασκευάσαμε παραπάνω)

99,00 γρ αμυγδαλέλαιο (ή άλλο λάδι βάσης της αρεσκείας σας)

Διαδικασία

Σε καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο αναμιγνύουμε το άρωμα με το αμυγδαλέλαιο και ανακατεύουμε καλά. Αποθηκεύουμε σε μπουκάλι με σπρέι ή flip top. Χρησιμοποιούμε σαν ενυδατικό-αρωματικό λάδι σώματος.

Μπορείτε σε όλες τις κατασκευές να χρησιμοποιήσετε φυσικά οποιοδήποτε άλλο άρωμα καλλυντικών. Εμείς σας προτείνουμε να διαλέξετε ανάμεσα στα νέα μας υπέροχα αρώματα που θυμίζουν Φρίντα: Τριαντάφυλλο της Ανατολής, Λιβάνι ή Καραμέλα & Φυστίκι, αλλά και πιο παραδοσιακές μυρωδιές όπως η Γαρδένια, το Powder, το Aura.

 

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *