Similar Posts

63 Comments

  1. Καλησπέρα!Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις .Αρχικά να ρωτήσω πως κερώνουμε φυτίλια ακερωτα και δευτερευόντως σε τι ποσότητα χρησιμοποιούνται το αρωματικό έλαιο.Δηλαδη στα 100gr πόσο αρωματικό έλαιο βάζουμε στα κεριά;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  2. Πως μπορώ να υπολογίσω ώστε να έχω το ίδιο χρωματικό αποτέλεσμα στα κεριά όταν τα χρωματίζω;

    1. Καλημέρα σας, θα πρέπει να κάνετε ένα πείραμα για παράδειγμα σε ένα κερί 200 γρ πόσες σταγόνες υγρού χρώματος ρίξατε για την επιθυμητή απόχρωση; Έτσι θα μπορείτε αναλογικά να υπολογίζετε την ίδια ποσότητα χρώματος κάθε φορά.

  3. Γεια σας. πώς θα μπορούσα να λιώσω το σαπούνι γλυκερίνης εκτός από μικροκυμάτων; ευχαριστώ

  4. Καλησπερα σας, γιατι γυρω γυρω απο το γυαλινο δοχειο οταν κρυωνει το κερι σογιας, κανει σαν να υπαρχει αερασ?

    1. Γεια σας, οφείλεται στην διαφορά θερμοκρασίας του ζεστού κεριού με το κρύο ποτήρι. Δοκιμάστε να ζεστάνετε τα ποτήρια όπως προτείνουμε και στο βίντεο.

  5. Καλησπέρα σας!! Γιατί γύρω από το φυτίλι στο κάτω μέρος του κεριού, κάνει μεγάλη τρύπα και ζαρώνει η επιφάνεια γύρω από το φυτίλι;

  6. Γεια σας . Έχω χρησιμοποιήσει 100% κερί σόγιας με τις θερμοκρασίες χυτευσης για βάζο που έχετε αναρτήσει . Ωστοσο ενώ φαινομενικά το κερι είναι έτοιμο , όταν το άναψα το κερι είχε ξεκολλήσει από το φυτίλι με αποτέλεσμα να καει μόνο το φυτίλι στη μέση μέσα σε λίγα λεπτά.που εκανα λαθος ;

  7. Πως μπορω να δώσω στο κερί μου μια ματ υφή και να μην γυαλίζει ;

  8. Πως μπορω να δώσω στο κερί μου μια ματ υφή και να μην γυαλίζει ;

    1. Καλησπέρα και καλή χρονιά, δοκιμάστε να προσθέσετε 10% στεατίνη για πιο ματ αποτέλεσμα.

  9. Καλημέρα σας,
    ήθελα να ρωτήσω τι μπορεί να φταίει και τρεμοπαίζει η φλόγα στο κερί μου.
    κερί σόγιας, φυτίλι eco, δοχείο με διάμετρο 6,5 εκ. έχω δοκιμάσει φυτίλια Νο8, και Νο10, το κάνει και στα 2..
    Ευχαριστώ

    1. Καλημέρα σας, θα ήταν χρήσιμο να στείλετε μερικές φωτογραφίες καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για την κατασκευή (χρώμα, άρωμα,ποσοστά) στο supportcandle@candlemaking.gr για να σας απαντήσει ο Πέτρος.

  10. Σχετικά με το προηγούμενο σχόλιο, εκ παραδρομής έγραψα eco. Stabilo ήθελα να γράψω..

  11. Καλησπερα σας κυριε Ορεστη!
    Για το κερι που επιπλεει στο νερο,τι κερι χρησιμοποιηω εκτος την παραφινη;
    Ευχαριστω!

  12. Καλησπέρα θα ήθελα να μάθω το κερί τζελ σε τι θερμοκρασία το λιώνουμε. Σας ευχαριστώ πολύ

    1. Καλημέρα σας και καλό μήνα. Το κερί ζελέ το λιώνουμε αρκετά ψηλά, στους 90 βαθμούς για να φύγουν οι φυσαλίδες που συνήθως δημιουργούνται από τον αέρα.

  13. καλησπέρα. εάν η θερμοκρασία τήξης για το κερί είναι 45-50 βαθμούς το χρώμα και το άρωμα σε πόσους βαθμούς το προσθέτουμε; (κερί φοίνικα)

  14. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΣΑΣ ΣΟΓΙΑΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΕΣ ΡΑΓΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ?

    1. Γεια σας, αρχικά ελέγξτε ότι χρησιμοποιείτε μαλακή και όχι σκληρή σόγια. Δεύτερον ελέγξτε τις θερμοκρασίες σας. Καλό θα είναι να ζεσταίνετε το ποτήρι πριν τη χύτευση.

  15. καλησπέρα. θα ήθελα να ρωτήσω αν το κερί έχει 45-50 βαθμούς τήξη (κερί φοίνικα) τα αρώματα και τα χρώματα σε τι βαθμούς τα προσθέτουμε;

    1. Γεια σας, το άρωμα και το χρώμα προστίθενται μόλις λιώσει το κερί (85 βαθμοί).

  16. Καλήμερα!! πως φτιάχνω μους από κερι?? ή υπάρχει έτοιμη? Δεν γνωρίζω είμαι αρχάρια !

  17. Καλησπέρα σας,
    έχω αγοράσει από το κατάστημα σας ξύλινα φυτίλια.
    Έφτιαξα κερί από μαλακή σόγια με 15% άρωμα σε βάζο διαμέτρου 12εκ. στο οποίο έβαλα 5 ξύλινα φυτίλια. Δυστυχώς μόνο ένα από αυτά ανάβει κανονικά με μεγάλη φλόγα. Τα άλλα ίσα που ανάβουν, η φλόγα τρεμοπαιζει και μερικές φορές σβήνουν.
    Τι έχω κάνει λάθος?

  18. καλησπερα σας , τα σκληρά φυτικά κερια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ποτήρι η μόνο σε καλούπι?

  19. Καλημερα σας, υπαρχουν ελαια και αρωματα, ποια η διαφορα τους; σε τι κερι χρησιμοποιειται το ελαιο και σε τι το αρωμα;
    Ευχαριστω!

  20. Καλησπέρα, κάποια wax melts που κάνω με κερι σογιας μαλακό , όταν πάω να τα βγάλω από το καλούπι αντιλαμβάνομαι ότι βγαίνουν αρκετά ματ και κάπως σαν να μην βγαίνουν ολόκληρα από τα καλούπια γιατί συμβαίνει αυτό;

    1. Γεια σας, τα wax melts δεν γίνονται με μαλακά κεριά. Χρειάζεστε σκληρή σόγια ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό κερί.

  21. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΦΥΛΛΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΡΑΚΙΑ

  22. Στους κύβους από κερι σογιας.
    Τι φιτίλια χρησιμοποιούμε ;

        1. Καλησπέρα σας, θα δείτε μέσα στο e-shop αναλόγως το καλούπι bubbles, γράφει από κάτω το προτεινόμενο φυτίλι.

  23. γειά σας!!! στα καλούπια μπορούμε να βάλουμε φυτίλι ακερωτο; Η πρέπει υποχρεωτικά να το κερωσουμε;

  24. Καλησπέρα σας. Για καλούπι σιλικόνης χρησιμοποιούμε σκληρό κερι σόγιας ; Και πόσες ώρες χρειάζεται για να το αφαιρέσουμε; Επίσης τι φιτιλι βαζουμε στα καλούπια σιλικόνης με σόγια ;

    1. Γεια σας, ναι για τα καλούπια πάντα σκληρό κερί. Το φυτίλι το επιλέγετε βάση της διαμέτρου του καλουπιού. Στα δικά μας καλούπια προτείνουμε στην περιγραφή το κατάλληλο φυτίλι. Για να ξεκαλουπώσετε πρέπει το κερί να είναι εντελώς κρύο. Ανάλογες με το μέγεθος θα είναι και οι ώρες που θα το αφήσετε να κρυώσει.

  25. καλησπέρα σας! για wax melts βάζουμε πάντα σκληρό κερί. όταν όμως θέλω να διακοσμησω ένα κερί ποτηριού με wax melts, αυτά τα wax melts πρέπει να είναι από σκληρό κερί ή μαλακο;
    έφτιαξα ένα κερί με σαντιγί, και έβαλα διακοσμητικα wax melts από σκληρό κερί σόγιας. η καύση δεν ήταν όπως θα ήταν χωρίς τη σαντιγί και τα διακοσμητικα. εμενε δηλαδή γύρω γύρω στο ποτήρι λίγο κερί.
    σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

      1. Γεια σας, τα διακοσμητικά πρέπει να γίνονται από σκληρό κερί. Η καύση εννοείται ότι δεν θα είναι η ίδια όπως χωρίς τα διακοσμητικά τα οποία επιβαρύνουν το κερί.

  26. Καλησπέρα. έχω αγοράσει καλούπια σιλικόνης από εσάς. όταν έφτιαξα το υλικό μου έβαλα χρώμα. το έβαλα στα καλούπια και το πρωί τα έβγαλα. όλα μα όλα τα κεριά σε οποιοδήποτε χρώμα και να ήταν. είχαν ασπρίσει μετά καλούπια και είχαν άγρια υφή.. Γιατί;;

    1. Γεια σας, αυτό έχει να κάνει με την θερμοκρασία χύτευσης του κεριού σας, θα πρέπει να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες.

  27. Καλησπέρα , θα ηθελα να φτιαξω σε γυαλινο ποτηρι κερι με διακοσμιτικά wax melts ή και με λουλουδια απο καλουπι μεσα . Τι κερί θα πρεπει να χρησιμοποιήσω . Μαλακό για την βάση και σκληρο για τα υπόλοιπα?? Ευχαριστώ πολύ!

  28. Γεια σας θα ήθελα να ανοίξω μια μικρή επιχείρηση με κεριά σε ποιον φορέα πρέπει να απευθυνθώ για άδειες και τα σχετικά ;

    1. Καλημέρα σας, κυρίως πρέπει να μιλήσετε με την Περιφέρεια του ακινήτου που θα στήσετε την επιχείρηση. Περισσότερες πληροφορίες δίνουμε και στις σημειώσεις μας εδώ.

  29. Καλησπέρα , τι κερί (μαλακό η σκληρό ) βάζουμε σε δοχεία ;
    Σε wax melt ;
    Και καλούπια ;

  30. Καλησπέρα σας, τα κερια που φτιαχνω σε καλούπι σιλικόνης και εχουν μεγαλη πλατια επιφανεια εμφανιζουν μικρα χνουδακια με το που χυτευω στο καλουπι και αφου τα ξεκαλουπωσω ειναι εμφανη. Γιατι;

  31. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί το κερί μου πολλές φορές μετά από ένα μήνα αρχίζει να χάνει το χρώμα του, σαν να ασπρίσει , τι λάθος κάνω?

  32. Καλησπερα ! Γιατι τα κερια μου απο σκληρό κραμβέλαιο βγάζουν ασπρίλες ;

    1. Γεια σας, ελέγξτε τις θερμοκρασίες σας. Για περισσότερες όμως λεπτομέρειες στείλτε μια φωτογραφία και πληροφορίες για την κατασκευή σας στο supportcandle@candlemaking.gr.

  33. Γεια σας ποιο κατά την γνώμη σας είναι το καλύτερο κερί Palm wax η σόγια και γιατί;

    1. Καλημέρα σας, δεν έχουμε κάποια προτίμηση, η επιλογή είναι θέμα πολλών παραμέτρων. Το κερί palm είναι πιο οικονομικό από τη σόγια, ενώ η σόγια έχει για παράδειγμα, καλύτερη επιφάνεια. Πειραματιστείτε και δοκιμάστε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *