|

Κεριά με άρωμα φθινοπώρου

Λαχταριστές οι κολοκύθες φέτος, στολίζουν παντού την διακόσμηση του χώρου μας! Ας φτιάξουμε υπέροχες κέρινες και αρωματικές κολοκύθες λοιπόν!

Θα ακολουθήσουμε τις βασικές οδηγίες για κατασκευή χυτού κεριού, όπως περιγράφονται στο παρακάτω βίντεο:

Θα χρησιμοποιήσουμε τα νέα καλούπια σιλικόνης ειδικής κατασκευής Κολοκύθες.

Για την μεγάλη κολοκύθα χρησιμοποιήσαμε 250γρ. ελαιοκράμβη και για την μεσαία 170γρ.

Η ελαιοκράμβη όμως δέχεται άρωμα ως και 15% σε αντίθεση με την παραφίνη που δέχεται ως 4-5%.

Οπότε βάλαμε 25γρ. άρωμα apple pumkin + 12.5γρ άρωμα Βανίλια στην μεγάλη κολοκύθα καθώς και 4 σταγόνες υγρό χρώμα πορτοκαλί.

Στην μεσαία κολοκύθα βάλαμε 18γρ. άρωμα apple pumkin , 9γρ άρωμα Καφέ και προσθέσαμε και 2 σταγόνες πορτοκαλί χρώμα.

Προσοχή! Επειδή χρησιμοποιούμε καλούπι σιλικόνης, ιδανικά η θερμοκρασία χύτευσης πρέπει να είναι 90 βαθμοί Κελσίου και πάνω.

Tip! Προσέχουμε πολύ πώς θα ξεκαλουπώσουμε τις κολοκύθες για να μην σπάσουν τα κοτσανάκια. Εμείς είχαμε μερικά ατυχήματα…εάν σας συμβεί αυτό και σπάσει το κοτσάνι, ζεστάνετε λίγο το κοτσανάκι και κολλήστε στο σώμα του υπόλοιπου κεριού.

Δείτε και το παρακάτω επεξηγηματικό βίντεο για την σωστή χρήση των καλουπιών σιλικόνης, σίγουρα θα σας βοηθήσει!

Τέλος ζωγραφίζουμε εξωτερικά τα κεριά μας με τα χρώματα εξωτερικής βαφής Craft Paint για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Οι ζεστές αρωματικές νότες του φθινοπώρου βρίσκουν την καλύτερη εφαρμογή τους στα χειροποίητα αρωματικά κεριά σε ποτήρι.

Ας δούμε μερικούς συνδυασμούς για μια house warming ατμόσφαιρα!

 

Apple Pumkin – Βανίλια

Υλικά και εξοπλισμός:

170γρ μαλακή σόγια
13γρ.άρωμα Apple Pumpkin
4γρ. άρωμα Βανίλια 3in1
2.στ υγρό χρώμα πορτοκαλί
ποτήρι γυάλινο λευκό χρώμα
φυτίλι eco 6
θερμόμετρο

Προετοιμάζουμε το ποτήρι μας κολλώντας το φυτίλι στον πάτο του ποτηριού με ένα πιστόλι σιλικόνης.
Λιώνουμε την σόγια σε φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέτουμε το άρωμα και το χρώμα στους 85 βαθμούς, ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα να πέσει στους 45 βαθμούς και το χυτεύουμε στο ποτήρι.

Αpple Pumkin – Καφές

Υλικά και εξοπλισμός:

170γρ μαλακή σόγια 6214
14γρ. άρωμα Apple Pumpkin
3 γρ. άρωμα Καφές
2στ. υγρό χρώμα πορτοκαλί
ποτήρι γυάλινο καραμελέ χρώμα
φυτίλι eco 4
θερμόμετρο

Προετοιμάζουμε το ποτήρι μας κολλώντας το φυτίλι στον πάτο του ποτηριού με ένα πιστόλι σιλικόνης.
Λιώνουμε την παραφίνη σε bain marie
Προσθέτουμε το άρωμα και το χρώμα στους 85 βαθμούς, ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα να πέσει στους 70 βαθμούς και το χυτεύουμε στο ποτήρι.

Apple Pumkin – White Sandalwood

Υλικά και εξοπλισμός:

170γρ μαλακή παραφίνη Ε2
14γρ. άρωμα Apple Pumpkin
3γρ. άρωμα White Sandalwood
2στ. υγρό χρώμα πορτοκαλί
ποτήρι γυάλινο λευκό χρώμα
φυτίλι eco 4
θερμόμετρο

Προετοιμάζουμε το ποτήρι μας κολλώντας το φυτίλι στον πάτο του ποτηριού με ένα πιστόλι σιλικόνης.
Λιώνουμε την παραφίνη σε bain marie.
Προσθέτουμε το άρωμα και το χρώμα στους 80-85 βαθμούς., ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα να πέσει στους 70 βαθμούς και το προσθέτουμε στο ποτήρι.

 

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

13 Comments

  1. Ελιωσα μαλακη σογια για γεμισμα ποτηριων με θερμοκρασια τηξης μεχρι τους 85 βαθμους. Η χυτευση γινεται στου 45 βαθμους οπως μας εχετε ενημερωσει. Μηπως μπορει η χυτευση να γινει σε παραπανω απο τους 45 βαθμους γιατι ειναι παραπανω πηχτη απο
    οσο πρεπει???? Μηπως κατι δεν κανω σωστα???

  2. Γεια σας! Κανω αυτη την διαδικασια ομως το κερι βγαζει τρυπα στην μεση και “αφρους”.. τι κανω λαθος; ενω στην αρχη ολα πηγαιναν ρολοι τωρα αντιμετωπιζω αυτο το θεμα σε ολα τα καλουπια! Ευχαριστω

    1. Γεια σας, οι αφροί που αναφέρετε σημαίνουν χαμηλή θερμοκρασία χύτευσης. Ελέγξτε το θερμόμετρό σας. Για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια επικοινωνήστε με τον συνεργάτη μας στο supportcandle@candlemaking.gr

  3. Τι άλλο κερί μπορώ να χρησιμοποιήσω,
    εκτός από παραφινη, φυσικό για να φτιάξω κερί από σιλικόνη; σας ευχαριστώ

  4. Καλησπέρα σας,

    Ελιωσα ένα παλιο καιρί για να το βάλω μετα σε καλούπι πλαστικό αλλα δεν ξεκολλάει.
    Δοκίμασα να το βάλω στο ψυγείο για κάμποση ώρα και πάλι δεν ξεκαλουπώνεται.
    Μήπως ευθύνεται ότι το άφησα αρκετή ώρα στο ψυγείο?
    Εχετε κάποια συμβουλή να μου δώσετε ?

    1. Γεια σας, δοκιμάστε στην κατάψυξη για κάποια ώρα. Δυστυχώς άλλως τρόπος δεν υπάρχει εκτός αν καταστρέψετε το καλούπι σας…

  5. Έχω μια ερώτηση σε κερί από παραφίνη 1-3% άρωμα πόσα ml είναι? Δλδ σημαίνει 1-3μλ στο κιλό παραφίνης ή π.χ. βάζουμε 200ml βάζουμε 6ml?

    1. Γεια σας, η δοσολογία σημαίνει, στα 100 γρ παραφίνης 1 με 3 γρ αρώματος. Στο κιλό δηλαδή 10 με 30 γρ κ.ο.κ.

  6. καλησπέρα. έφτιαξα μια κολοκύθα αλλά μου έβγαλε κάτι άσπρα στην πάνω μεριά.ενω έχω βάλει και σεατινι.εβαλα 168 +100γρ σεατινι.τι κάνω λάθος;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *