Σαπούνι με τζιτζιμπίρα!

Ένα διασκεδαστικό σαπούνι φτιαγμένο με το αγαπημένο ποτό των Κερκυραίων!

Χρώματα λεμονάτα και άρωμα πικάντικο σε μια ενδιαφέρουσα τεχνική! Ας τη δούμε.

Ginger Ale CP Soap

Υλικά για 1.2 kg

Καλούπι ξύλινο με ένθετο σιλικόνης

135,50 γρ Λάδι καρύδας

180,00 γρ Φοινικέλαιο

225,00 γρ Λάδι Canola

180,00 γρ Ελαιόλαδο

180,00 γρ Αμυγδαλέλαιο

126,00 γρ Καυστική σόδα

290,00 γρ Τζιτζιμπίρα που την έχουμε αφήσει να ξεθυμάνει πολύ καλά πριν την χρησιμοποιήσουμε

12,00 γρ Γαλακτικό νάτριο

12,00 γρ Άρωμα Ginger Slice

Χρώματα:

½ κ.γ. πράσινο οξείδιο διαλυμένο σε 2 κ.γ. λάδι  canola

½ κ.γ. κίτρινο pigment

λίγος παπαρουνόσπορος για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Ξεκινάμε την προετοιμασία την προηγούμενη μέρα αφήνοντας την τζιτζιμπίρα μας να ξεθυμάνει εντελώς, δώστε προσοχή σε αυτό!

Στη συνέχεια, προετοιμάζουμε τις χρωστικές μας.

Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα τζιτζιμπύρας-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace αρωματίζουμε το μίγμα, το χωρίζουμε σε 2 μέρη και χρωματίζουμε αναλόγως.

Ανασηκώνουμε τη μια μακριά πλευρά του καλουπιού ελαφρά και χυτεύουμε αρκετή ποσότητα στο τοίχος του καλουπιού από το πράσινο χρώμα χρώμα και λιγότερη από το κίτρινο. Στη συνέχεια ανασηκώνουμε την απέναντι πλευρά και χυτεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Συνεχίζουμε εναλλάξ να χυτεύουμε στην κάθε πλευρά μέχρι να γεμίσει το καλούπι μας.

Όταν τελειώσουμε πασπαλίζουμε λίγο παπαρουνόσπορο στην επιφάνεια για τη διακόσμηση.

Δείτε και στο βίντεο αυτό την εκτέλεση της τεχνικής από την Αμερικανίδα Holly του Kapia Mera Soap.

Αφήνουμε το σαπούνι στο καλούπι για 12-24 ώρες (αφού τα έχουμε ψεκάσει με λοσιόν οινοπνεύματος και σκεπάσει καλά την επιφάνεια με μεμβράνη ώστε να αποφύγουμε την δημιουργία ανθρακικής σόδας) και ξεκαλουπώνουμε την επόμενη μέρα.  Αφήνουμε να ωριμάσει για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν την χρήση.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *