Συνέντευξη με έναν δημιουργό: Πέτρα Κ. – Ancient Greek Elixirs

 

Στην σημερινή Συνέντευξη με έναν Δημιουργό, φιλοξενούμε την Πέτρα Κ. και τα Αρχαία Ελληνικά Ελιξίριά της, Ancient Greek Elixirs, μια σειρά φυσικών καλλυντικών εμπνευσμένων από την αρχαία ελληνική παράδοση.

Ας δούμε τι μας λέει η ίδια:

OCC: Πως αγάπησες τα φυσικά χειροποίητα καλλυντικά και τι στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσεις τις δημιουργίες σου;

Π.Κ.Πιστεύω ότι καθετί «χειροποίητο» είναι μια χειρονομία αγάπης, γιατί είναι μοναδικό και φτιάχνεται αφιερώνοντας χρόνο και κόπο για να ευχαριστήσει τον παραλήπτη του. Σκεφτείτε τις μαρμελάδες της γιαγιάς, τα γλυκά του κουταλιού της μαμάς… ανεκτίμητης αξίας! Από την άλλη, ήμουν πάντα υποστηρίκτρια της φυσικής ομορφιάς που αναδεικνύεται με δραστικό, αλλά φυσικό τρόπο. Έτσι, γνωρίζοντας από αναφορές «των παλιών», την αναμφισβήτητη αγνότητα και αποτελεσματικότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης στην επιδερμίδα (ελαιόλαδο, αιθέρια έλαια λουλουδιών, κόκκινο κρασί κτλ), μου γεννήθηκε η ιδέα να ψάξω τι έκαναν οι σοφοί Αρχαίοι Έλληνες περί ομορφιάς. Άρχισα να ψάχνω αναφορές από αρχαία κείμενα θεραπειών βοτανολογίας και αρωματοθεραπείας του Θεόφραστου, Διοσκουρίδη και Ιπποκράτη και να δημιουργώ προϊόντα ομορφιάς για τη δική μου επιδερμίδα και για φίλες. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό κι έτσι αισθάνθηκα ότι θα μπορούσα αυτά τα μυστικά να τα μοιραστώ και με άλλες γυναίκες στον κόσμο! Κάπως έτσι γεννήθηκαν τα Ancient Greek Elixirs, 100% Φυτικά, 100% Χειροποίητα.

OCC: Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σου για τις δημιουργίες σου; Υπάρχουν κάποιοι crafters που θαυμάζεις;

Π.Κ.Πηγή έμπνευσης, πέραν των συνταγών που προέρχονται από Αρχαία κείμενα, είναι ξεκάθαρα η αρχαία ελληνική μυθολογία. Η μυθολογία με εμπνέει, κυρίως για τα φυσικά αρώματα, καθώς βρίσκω ιστορίες που συνδέονται με τα βότανα της φύσης και τη σχέση τους με μυθικά πλάσματα και θεούς όπως νύμφες, αμαζόνες κτλ. Μία από τις crafters που θαυμάζω πολύ είναι η Λένα Κατσιμπράκης (KallisteNYC) που φτιάχνει χειροποίητα κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους.

OCC: Υπάρχουν κάποια υλικά εκτός των συνηθισμένων που χρησιμοποιείς ή θα ήθελες να χρησιμοποιήσεις στις δημιουργίες σου;

Π.Κ.Θα ήθελα να εξερευνήσω προϊόντα όπως τις «λάσπες ομορφιάς», δηλαδή τους άργιλους ομορφιάς, που ξέρω ότι και οι Αρχαίοι χρησιμοποιούσαν σαν μάσκες για το σώμα!

OCC: Ποια είναι η αγαπημένη σου δημιουργία από όλες όσες φτιάχνεις;

Π.Κ.Η αγαπημένη μου δημιουργία είναι το «Aphrodite Rose Elixir» για τα αποτελέσματά του στο πρόσωπο. Πρόκειται για λάδι προσώπου που κάνει θαύματα ενυδατώνοντας την επιδερμίδα και σβήνοντας τις λεπτές ρυτίδες. Περιέχει τριαντάφυλλο και πλούσια έλαια βάσεις και είναι από τα πρώτα που έφτιαξα και που με έκανε να συνεχίσω, λόγω των πολύ καλών κριτικών όσων το δοκίμασαν!

OCC: Ποιο είναι το αγαπημένο σου προϊον από το Orestis Craft Center;

Π.Κ.Από τα πιο αγαπημένα μου θα πω ότι είναι η πλούσια συλλογή από αγνά αιθέρια έλαια ακόμα και δυσεύρετα, όπως το μύρο, που δύσκολα έβρισκα και αναγκαζόμουν να ψάχνω.

Τις δημιουργίες Ancient Greek Elixirs μπορείτε να τις βρείτε στα παρακάτω:

www.ancientgreekelixirs.com

https://www.facebook.com/pages/Ancient-Greek-Elixirs/

Καλές δημουργίες!!

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *