Hair Repair: Οι συνταγές από το event

 

Στο τελευταίο μας event για το 2016 παρουσιάσαμε τα υλικά εκείνα που βοηθούν στην περιποίηση των μαλλιών μας. Ας συνοψίσουμε λοιπόν ποια είναι αυτά και ας δούμε τρεις συνταγές που θα μας βοηθήσουν να έχουμε ενυδατωμένα και υγιή μαλλιά μέσα στον χειμώνα.

Ποια φυσικά υλικά βοηθούν την τρίχα

Λάδια: Καρύδας-Καστορέλαιο-Jojoba-Argan-Kukui Nut-Chia Seed-Αβυσσηνίας-Fractionated coconut oil-Babassu

Βούτυρα: Καριτέ-Mango

Βιταμίνες: Βιταμίνη F, Πανθενόλη (Β5)

Άλλα συστατικά: Φυτική σιλικόνη, εκχύλισμα βαμβακιού, εκχύλισμα ακτινιδίου, PEG-7, Polyquat, BTMS, Μετάξι υγρό

Οι συνταγές

Λάδι για τις άκρες

Φυτική σιλικόνη 50 γρ

Fractionated coconut oil 40 γρ

Kukui Nut Oil 6 γρ

Vitamin F 3 γρ

Άρωμα Καλλυντικου 1 γρ

Διαδικασία

Σε αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με απλή ανάδευση. Αποθηκεύουμε σε μπουκάλι με spray.

Χρήση

Μετά το λούσιμο εφαρμόζουμε μικρή ποσότητα στις άκρες των μαλλιών. Η εφαρμογή μπορεί να γίνει και σε στεγνά μαλλιά. Χρησιμοποιείστε όσο συχνά επιθυμείτε.

 

Ζεστό λάδι θεραπείας

Argan Oil 40 γρ

Λάδι καρύδας 50 γρ

Chia seed oil 5 γρ

Vitamin F 3 γρ

Vitamin Ε 1 γρ

Άρωμα Καλλυντικού 1 γρ

Διαδικασία

Σε αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε το λάδι καρύδας και το λιώνουμε σε μπαιν μαρί. Επειτα προσθέτουμε και αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με απλή ανάδευση. Αποθηκεύουμε σε μπουκάλι με πώμα flip top.

Χρήση

Βάζουμε μια καλή ποσότητα από το λάδι σε ένα πυρίμαχο δοχείο και το ζεσταίνουμε ελαφρά ώστε να είναι χλιαρό. Πρίν το λούσιμο εφαρμόζουμε το λάδι σε όλο το κεφάλι κάνοντας μασάζ με τα ακροδάκτυλά μας. Τυλίγουμε το κεφάλι με μια μεμβράνη και έπειτα με μια πετσέτα. Αφήνουμε το υλικό να δράσει για 30 λεπτά τουλάχιστον. Τέλος λουζόμαστε με ήπιο σαμπουάν και ξεβγάζουμε. Χρησιμοποιείστε 1-2 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα ενυδατική και θρεπτική μιας φάσης

Πρώτο στάδιο

71 γρ Νερό Απιονισμένο ή Μεταλλικό

8 γρ γαλακτωματοποιητής BTMS

5 γρ Arganoil

2 γρ βούτυρο mango

2 γρ Coconut oil

2 γρ Λάδι αβυσσηνίας

2 γρ Λάδι Babassu

Δεύτερο στάδιο

1 γρ Συντηρητικό 12

3 γρ υγρό μετάξι

3 γρ Βιταμίνη F

1 γρ Άρωμα καλλυντικού

Διαδικασία

Σε αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε τα υλικά του πρώτου στάδιου και τα ζεσταίνουμε σε μπαιν μαρί εωσότου η θερμοκρασία του μίγματος φτάσει τους 70 βαθμούς. Αποσύρουμε από τη φωτία και αναδεύουμε για 1 τουλάχιστον λεπτό με πολύ ισχυρό μίξερ (προτιμήστε το stick blender). Αφήνουμε να κρυώσει στους 40 βαθμούς και έπειτα προσθέτουμε διαδοχικά τα υλικά του δευτερου στάδιου αναδεύοντας με το μίξερ. Αποθηκεύουμε σε βάζο καλλυντικού.

Χρήση

Μετά το λούσιμο απλώνουμε μια καλή ποσότητα από την μάσκα από την μέση της τρίχας έως της άκρες και αφήνουμε για λίγα λεπτά προτού ξεβγάλουμε, Μπορείτε να την χρησιμοποιείτε 2-3 φορές την εβδομάδα.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *