|

Αντηλιακό προσώπου & σώματος με τριπλό Υαλουρονικό Οξύ

Ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο μας υπέροχο προϊόν “Βάση για serum προσώπου με τριπλό υαλουρονικό οξύ” σε ένα ελαφρύ αλλά πολύ αποτελεσματικό αντηλιακό για όλη την οικογένεια.

Η βάση για serum αυτή περιλαμβάνει ποσοστό 1.5% από τρία διαφορετικά μοριακά βάρη υαλουρονικού οξέος (ελαφρύ-μεσαίο-βαρύ). Η μίξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται εξαιρετική απορροφητικότητα νερού, το οποίο βελτιώνει την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Με την πάροδο του χρόνου αυτές οι ενυδατικές ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος σε συνδυασμό με την ιδιότητά του να δημιουργεί φιλμ βοηθά στο γέμισμα των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, αφήνοντας το δέρμα λείο και σφριγηλό.

Το προϊόν αυτό έχει εξαιρετική εφαρμογή και ως δραστικό συστατικό σε καλλυντικά προσωπικής φροντίδας, ιδιαίτερα δε στα αντηλιακά που χρειάζεται να έχουν έξτρα ενυδατικές ιδιότητες για να διατηρούν το δέρμα προστατευμένο από την ξηροδερμία που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

Ας δούμε μια συνταγή για προχωρημένους δημιουργούς, εύκολη ωστόσο και πολύ αποτελεσματική. Το αντηλιακό που θα κατασκευάσουμε έχει δείκτη προστασίας 30 SPF.

Υλικά για 100 γρ

Υδατική φάση

44 γρ Ανθόνερο Χαμομηλιού

Λιπαρή φάση

6 γρ Γαλακτωματοποιητής Beausens ESF

1 γρ Λευκό Μελισσοκέρι

3,5 γρ Φυτική Σιλικόνη

3,5 γρ Βούτυρο Καριτέ

34 γρ Solaveil CZ 300 Zinc Oxide

Γ’ Φάση (κάτω από 40ο Κελσίου)

1 γρ Συντηρητικό 12

3 γρ Βάση για serum με τριπλό Υαλουρονικό Οξύ

2 γρ Εκχύλισμα Αγγουριού

1 γρ Άρωμα Coconut Bamboo 3in1

Διαδικασία

Σε καθαρά και αποστειρωμένα πυρίμαχα δοχεία, ζυγίζουμε ξεχωριστά τα υλικά της υδατικής και της  λιπαρής φάσης. Ζεσταίνουμε πρώτα τη λιπαρή φάση σε μπαιν μαρί έως τους 70ο Κελσίου. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα 34 γρ του αντηλιακού φίλτρου και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Κατά την διαδικασία αυτή, η θερμοκρασία της λιπαρής φάσης θα πέσει περίπου στους 50ο Κελσίου. Επομένως, ξαναζεσταίνουμε τη λιπαρή φάση και την υδατική τώρα πάλι στους 70ο και στη συνέχεια τις ενώνουμε, ρίχνοντας το λάδι στο νερό (oil in water).

Ομογενοποιούμε με μίξερ χειρός για 60 δευτερόλεπτα μέχρι να σχηματιστεί το γαλάκτωμα. Αφήνουμε να κρυώσει κάτω από τους 40 βαθμούς.

Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά με πολύ καλό ανακάτεμα τα υλικά της Γ’ Φάσης.

Συσκευάζουμε σε κατάλληλο δοχείο (εμείς προτείνουμε airless serum φιάλη) και είναι έτοιμο προς χρήση!

Προσοχή!

Το αντηλιακό που θα φτιάξουμε μόνοι μας με φυσικά υλικά ίσως δεν ενδείκνυται για όλες τις επιδερμίδες και για όλες τις περιπτώσεις έκθεσης στον ήλιο. Άνθρωποι με ευαίσθητο δέρμα ή με δυσανεξία στον ήλιο θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους και να αναζητήσουν το αντηλιακό που θα προσφέρει το μέγιστο προστασίας για τον δικό τους τύπο δέρματος.

Η συνταγή που παραθέτουμε βασίζεται στην διεθνή βιβλιογραφία και έχει δοκιμαστεί από την τεχνική μας ομάδα. Το πώς θα αντιδράσει το προϊόν στον κάθε τύπο δέρματος, είναι θέμα πειραματισμού.

Είναι πολύ σημαντικό σε κάθε περίπτωση να ακολουθούνται οι γενικοί, βασικοί κανόνες εφαρμογής του αντηλιακού, τους οποίους συνοψίζουμε εδώ:

  • Χρησιμοποιούμε αρκετή ποσότητα αντηλιακού σε όλο το σώμα και ιδιαίτερα στις περιοχές που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο.
  • Εφαρμόζουμε το αντηλιακό 15 με 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και επανεφαρμόζουμε 15 με 30 λεπτά αφότου εκτεθούμε στον ήλιο. Επόμενη εφαρμογή είναι απαραίτητη εάν προβούμε σε δραστηριότητες όπως κολύμβηση ή εάν ιδρώσουμε πολύ κλπ.
  • Δεν ξεχνάμε ότι οι «επικίνδυνες» ώρες, όταν οι ηλιακές ακτίνες είναι πιο έντονες είναι από τις 10:00 έως τις 16:00.
  • Φοράμε πάντα καπέλο και γυαλιά ηλίου.
  • Οι αντανακλαστικές επιφάνειες όπως το νερό ή το χιόνι αυξάνουν σημαντικά τα ποσοστά ακτινοβολίας UV στην οποία εκτίθεται το δέρμα.

Μια δοκιμή θα σας πείσει! Ένα παιδικό χεράκι το δοκιμάζει ήδη! Καλή επιτυχία!

   

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *