Ω γλυκιά μου Άνοιξη!!!

Σε αναμονή της πολυπόθητης ωραιότερης εποχής του χρόνου, ετοιμάσαμε δύο σαπουνάκια ψυχρής μεθόδου πολύχρωμα και ευωδιαστά και σας τα παρουσιάζουμε!

Τα σαπούνια μας αυτά κοσμούν μεταξύ άλλων την ανοιξιάτικη & πασχαλινή βιτρίνα του καταστήματός μας στο Μοσχάτο και σας καλούμε να έρθετε να την δείτε από κοντά!!

Butterflies Hanger Swirl CP Soap

Υλικά & εξοπλισμός για 1.2 κιλά σαπουνιού

Καλούπι ειδικής κατασκευής Πεταλούδες ρηχό 3 θέσεων

Διάφανη βάση σαπουνιού γλυκερίνης

Χρώματα mica & zenicolor διάφορα

Μια συρμάτινη κρεμάστρα που θα λυγίσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε το μήκος της να είναι 0.5 εκ μικρότερο από το μήκος του καλουπιού μας για να μπορεί να χωράει μέσα.

312 γρ Ελαιόλαδο

156 γρ Φοινικέλαιο

156 γρ Λάδι Καρύδας

104 γρ Λάδι Αβοκάντο

104 γρ Καυστική σόδα

268 γρ Απιονισμένο νερό

12 γρ Γαλακτικό νάτριο

12 γρ Άρωμα Spring Blossom 3in1

Χρώματα:

1ο μίγμα ½ κ.γ. Βιολέ pigment

2ο μίγμα ½ κ.γ. Κίτρινο pigment

3ο μίγμα ¼ κ.γ. Πράσινο pigment + ¼ κ.γ. φωσφοριζέ πράσινο pigment

4ο μίγμα ½ κ.γ. Λευκό pigment

Διαδικασία

Αρχικά προετοιμάζουμε τα σαπουνάκια γλυκερίνης με τον τρόπο που περιγράφεται ΕΔΩ. Θα τα χρησιμοποιήσουμε για να διακοσμήσουμε την επιφάνεια του σαπουνιού.

Λιώνουμε το λάδι καρύδας  και το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά μας λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία.

Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace, προσθέτουμε το άρωμα και  χωρίζουμε το μίγμα ισόποσα στα 4 και χρωματίζουμε όπως περιγράφεται παραπάνω

Χυτεύουμε το πρώτο χρώμα και περιμένουμε λίγα λεπτά να σταθεροποιηθεί η πρώτη στρώση. Προχωράμε διαδοχικά με την χύτευση των υπόλοιπων χρωμάτων (με όποια σειρά μας αρέσει). Μόλις τελειώσουμε, παίρνουμε την κρεμάστρα και την τοποθετούμε μέχρι τον πάτο του καλουπιού. Την φέρνουμε μπρος πίσω με κυκλικές κινήσεις για να δημιουργήσουμε το σχέδιο swirl.

Όταν τελειώσουμε, δημιουργούμε με ένα ξυλάκι ένα επιφανειακό σχέδιο στην κορυφή του σαπουνιού και στολίζουμε με τις πεταλούδες από σαπούνι γλυκερίνης που έχουμε ήδη προετοιμάσει.

Καλύπτουμε το σαπούνι και το αφήνουμε για 48 ώρες. Κόβουμε και αφήνουμε να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.

Δείτε εδώ ένα πολύ όμορφο βίντεο με την τεχνική του hanger swirl: https://www.youtube.com/watch?v=uDK1HUlf4oE από την Queer Bull Soap.

Μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικά το ίδιο σχέδιο με την ίδια συνταγή αλλά χρησιμοποιώντας τα χρώματα Zenicolor Solo. Τα χρώματα αυτά ναι μεν προορίζονται ουσιαστικά για τον χρωματισμό του σαπουνιού γλυκερίνης αλλά πρόσφατα ο κατασκευαστής μας ενημέρωσε ότι έχουν καλή διαλυτότητα και αντοχή και στο αλκαλικό περιβάλλον της ψυχρής μεθόδου. Χρειάζονται ωστόσο πολύ καλή ανάδευση, επομένως προτείνουμε να προδιαλύονται με λίγη από τη σαπουνόμαζα πριν την τελική ενσωμάτωση. Η δοσολογία είναι 1% στο σύνολο της συνταγής για ένα ωραίο αποτέλεσμα.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

2 Comments

  1. Καλησπέρα πήρα το μαλακό coconut wax το οποίο δεν μου σταθεροποιείται το έκανα όπως το αναφέρεται στον πίνακα .
    Τι μπορεί να έκανα λάθος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *