Zero Waste Travel Bath Kit

Η εποχή μας κατακλύζεται πλέον από το σύνθημα Zero Waste σύμφωνα με το οποίο χρησιμοποιούμε προϊόντα (κάθε τύπου) με όσο το δυνατόν λιγότερο αρνητικό οικολογικό αποτύπωμα στον πλανήτη με την χρήση λιγότερου πλαστικού και γενικότερα με την τήρηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε την κατασκευή δύο προϊόντων για την βαλίτσα των διακοπών που όχι μόνο είναι πανεύκολη και δημιουργική αλλά πραγματικά δεν αφήνει την παραμικρή “ζημιά” στο ευαίσθητο οικοσύστημα της Γης. 

Σας παρουσιάζουμε το Zero Waste Travel Bath Kit by OCC που περιλαμβάνει σαμπουάν και σαπούνι σώματος χωρίς συσκευασία, χωρίς επιβαρυντικά για το περιβάλλον συστατικά και ταυτόχρονα με εξαιρετικές ιδιότητες για τα μαλλιά και το δέρμα, υπέροχο άρωμα και υφή.

Syndopour Shampoo Bar- Σαμπουάν στερεό σε μπάρα

Υλικά για 100 γρ

97 γρ Βάση για στέρεο σαμπουάν Syndopour MB200

2 γρ Λάδι Καμέλιας (**βιταμίνη Ε/επιδιόρθωση τρίχας)

1 γρ Άρωμα Carrot Root 3in1

ελάχιστη mica Sunburst Sparkle

Διαδικασία

Σε καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε τη βάση για σαμπουάν. Τη λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων στους 80 βαθμούς κελσίου.  Περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα  υλικά. Χυτεύουμε στο καλούπι σιλικόνης και αφήνουμε να στεγνώσει τελείως και να σκληρύνει. Χρησιμοποιούμε κατά μήκος των μαλλιών για να δημιουργηθεί πλούσια σαπουνάδα και κάνουμε μασάζ στο τριχωτό.

 

Σαπούνι σώματος & χεριών ενυδατικό

Υλικά για 100 γρ

97 γρ Βάση σαπουνιού γλυκερίνης με γάλα γαϊδάρας

2 γρ Βαλσαμέλαιο (**επιδιόρθωση δέρματος/αντιοξειδωτικό/επουλωτικό/περιποιητικό)

1 γρ Αιθέριο έλαιο Λεμονόχορτο

1 γρ Αιθέριο έλαιο Γκρέιπφρουτ

ελάχιστο χρώμα Zenicolor Solo Κίτρινο + Zeniocolor 5 Πράσινο

Διαδικασία

Σε καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε τη βάση σαπουνιού με γάλα γαϊδάρας. Τη λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων στους 75 βαθμούς κελσίου. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά και χυτεύουμε στο καλούπι σιλικόνης. Μόλις το σαπούνι σκληρύνει εντελώς το βγάζουμε από το καλούπι και είναι έτοιμο για χρήση σε χέρια και σώμα.

Και τα δύο προϊόντα αποθηκεύονται ιδανικά σε σαπουνοθήκες ή σε υφασμάτινα πουγκιά.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *