Αφιέρωμα στον Άγιο Βαλεντίνο! Το Κερί των Ερωτευμένων!

 

Το Κερί των Ερωτευμένων!

Υλικά και εξοπλισμός

2 καλούπια «Δύο κορυφές»

1 κιλό οικονομική παραφίνη

1 θερμόμετρο

Άρωμα Amaretto nog

Παστίλιες χρώματος φούξια ροζ και γκρι/χακί

Φυτίλι 3*6

Συγκολλητική παραφίνη

Φύλλο κεριού ροζ και γκρι

Βερνίκι σπρέι

Ένα εκτυπωμένο σχέδιο σε ρυζόχαρτο

Κατασκευή των κεριών:

Προετοιμάζουμε τα καλούπια περνώντας και στερεώνοντας το φυτίλι.

Λιώνουμε την παραφίνη σε δύο ξεχωριστά δοχεία, χρωματίζουμε με τις παστίλιες (χρήση εως 5γρ ανά χρώμα) , προσθέτουμε το άρωμα (1-3%) και ανακατεύουμε καλά. Χυτεύουμε στους 80-85 βαθμούς και φροντίζομουμε να κρατήσουμε ένα μικρό μέρος από το κάθε χρώμα για το συμπλήρωμα μετά την συρρίκνωση της παραφίνης. Αφού συμπληρώσουμε, περιμένουμε να κρυώσουν και ξεκαλουπώνουμε.

Ένωση των κεριών:

Για να ενώσουμε τα κεριά βάζουμε συγκολλητική παραφίνη στα σημεία που θα έρθουν σε επαφή τα δύο κεριά, πιέζουμε και κρατάμε σφιχτά για μισό λεπτό.

Κατασκευή σχεδίου με τα φύλλα κεριών και εφαρμογή στο κερί:

Παίρνουμε το ρυζόχαρτο πάνω στο οποίο έχουμε τυπώσει το σχέδιό μας (αν χρειάζεται το προσαρμόζουμε στις διαστάσεις που θέλουμε πριν το τυπώσουμε) και το τοποθετούμε πάνω στο φύλλο κεριού.Με ένα μολύβι πιέζουμε πάνω στο σχέδιο ώστε να αποτυπώσουμε το περίγραμμά του πάνω στο φύλλο κεριού. Έπειτα παίρνουμε μια λεπτή βελόνα, κόβουμε το περίγραμμα και το αποκόπτουμε από το υπόλοιπο φύλλο κεριού. Το τοποθετούμε προσεκτικά στο σημείο που θέλουμε να το κολλήσουμε στο κερί, πιέζουμε ελαφρά και από την θερμοκρασία των χεριών μας ζεσταίνεται και κολλάει πάνω στο κερί. Τέλος ψεκάζουμε με το βερνίκι σπρέυ για να γυαλίσει το κερί μας αλλά και για να προστατεύσουμε το σχέδιο με το φύλλο κεριού που θα σκληρύνει από το βερνίκι.

Δείτε μερικά από τα παλαιότερα projects μας για την γιορτή των Ερωτευμένων στην σελίδα μας στο Pinterest!

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *