Αντιοξειδωτικά, τα απαραίτητα! Spray προσώπου και κρέμα νυκτός!

Σας παρουσιάζουμε δύο νέες συνταγές για το πρόσωπο, ένα τονωτικό σπρέι με υαλουρονικό οξύ και μια πλούσια κρέμα νυκτός με πρώτες ύλες που προλαμβάνουν την οξείδωση της επιδερμίδας και ανακουφίζουν το σκασμένο και αφυδατωμένο δέρμα. Ιδανική περιποίηση για τις χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες!

Ας δούμε τις συνταγές και τα υλικά μας!

Ενυδατικό και αντιοξειδωτικό σπρέι προσώπου

40 γρ Νερό

30 γρ Ανθόνερο Αλόης

4 γρ Tosolin (Μίγμα γλυκαντικών ουσιών με υαλουρονικό νάτριο, προϊόν βιοτεχνολογίας. Ενισχύει την παραγωγή μελανίνης και βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων) *(εναλλακτικά χρησιμοποιείται το Biolin στην ίδια δοσολογία)

10 γρ Ζελέ αλόης

5 γρ Υαλουρονικό Οξύ

3 γρ Προβιταμίνη Β5

1 γρ Sodium Lactate

3 γρ Εκχύλισμα αγγουριού

3 γρ Εκχύλισμα ακτινιδίου

1 γρ Συντηρητικό 12

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε εωσότου ομογενοποιηθούν. Αποθηκεύουμε σε μπουκάλι με σπρέι. Χρησιμοποιούμε όσο συχνά θέλουμε ειδικά όταν νιώθουμε το δέρμα αφυδατωμένο.

Αντιοξειδωτική βιταμινούχος κρέμα προσώπου νυκτός

Υδατική φάση

41 γρ Νερό

20 γρ Ροδόνερο

3 γρ Tosolin (εναλλακτικά χρησιμοποιείται το Biolin στην ίδια δοσολογία)

Λιπαρή φάση

5 γρ λάδι Φυστικιού (Εξαιρετικό αντιοξειδωτικό, πλούσιο σε ρεσβερατρόλη και βιταμίνη Ε. Προωθεί την ανάπλαση των κυττάρων και προλαμβάνει τα σημάδια του πρόωρου γήρατος)

3 γρ βούτυρο Murumuru

2 γρ λάδι Αβοκάντο

10 γρ λάδι Αβυσσηνίας

8 γρ γαλακτωματοποιητής Olifeel TD

Τρίτη φάση (κάτω των 35 βαθμών κελσίου)

1 γρ συντηρητικό 12

1.5 γρ Βιταμίνη F

1 γρ βιταμίνη Ε

1 γρ βιταμίνη Α

1 γρ φυσικό κολλαγόνο

2 γρ εκχύλισμα παπάγιας (Πλούσιο σε βιταμίνες A & C και αντιοξειδωτικά) ή εκχύλισμα Guava

Τέταρτη φάση

2 σταγόνες α.ε. τριανταφυλλόξυλο

3 σταγόνες α.ε. τριαντάφυλλο otto

3 σταγόνες α.ε. νερολί

3 σταγόνες α.ε. γεράνι

4 σταγόνες α.ε. πορτοκάλι

Διαδικασία:

Ζυγίζουμε σε χωριστά δοχεία τα υλικά της υδατικής και της λιπαρής φάσης. Ζεσταίνουμε σε μπαιν μαρί εωσότου η θερμοκρασία των δύο φάσεων φτάσει στους 70 βαθμούς κελσίου. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ομογενοποιούμε το μίγμα ρίχνοντας το λάδι στο νερό (oil in water) και αναδεύοντας με μίξερ εωσότου δημιουργηθεί το γαλάκτωμα. Αφήνουμε να κρυώσει στους 35 βαθμούς κελσίου και στην συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά της Γ’ φάσης με διαδοχικό ανακάτεμα. Ολοκληρώνουμε με τα υλικά της Δ’ Φάσης και αποθηκεύουμε σε βάζο των 100 ml.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *