Cupcake frosting Η σαντιγύ για τα σαπούνια κεκάκια με σαπούνι γλυκερίνης

Υλικά για τις βάσεις κέικ

200 γρ. λευκή βάση σαπουνιού

40 σταγόνες άρωμα επιλογής σας

10 σταγόνες χρώμα επιλογής σας

Ψεκαστικό με οινόπνευμα ή αλκοολούχο λοσιόν

Καλούπι για muffins πολλαπλών θέσεων

 

Υλικά για τις κορυφές frosting

200 γρ. λευκή βάση σαπουνιού

40 σταγόνες άρωμα επιλογής σας

2 κ.σ. υγρή γλυκερίνη

50 ml νερό

Μίξερ χειρός

Κορνέ

Σπάτουλα

 

Εκτέλεση

Για τις βάσεις

Κόβω σε κυβάκια τη λευκή βάση σαπουνιού, την τοποθετώ σε ποτήρι ζέσεως και τη λιώνω για 1 λεπτό περίπου στο φούρνο μικροκυμάτων. Ελέγχω τη θερμοκρασία να είναι 65ο C, προσθέτω το άρωμα και το χρώμα, ανακατεύω καλά και το χυτεύω στο καλούπι κατάλληλο για cupcakes. Ψεκάζω με οινόπνευμα για να φύγουν οι φυσαλίδες και το αφήνω να σκληρύνει. Στη συνέχεια ξεκαλουπώνω.

 

Για τις κορυφές

Κόβω σε κυβάκια τη λευκή βάση σαπουνιού, την τοποθετώ σε ποτήρι ζέσεως και τη λιώνω για 1 λεπτό περίπου στο φούρνο μικροκυμάτων. Ελέγχω τη θερμοκρασία να είναι 65ο C, προσθέτω το άρωμα, τη φυτική γλυκερίνη, το νερό και ανακατεύω με το μίξερ. Ανακατεύω μέχρι να αρχίσει να πήζει η βάση σαπουνιού και να γίνεται σαν σαντιγύ. Τότε με γρήγορες κινήσεις πριν κρυώσει και σκληρύνει, την τοποθετώ με σπάτουλα στο κορνέ και μετά κάνω σχέδια πάνω από τη βάση των cupcakes. Ανάλογα με τη μύτη κορνέ που έχω επιλέξει κάνω και διαφορετικό σχέδιο.

Σχεδιασμός & Εκτέλεση Κατασκευής: Ειρήνη Λυραντζή

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *