Gentlemen’s club cold process soaps + soap dough!

Σας μεταφέρουμε αυτό το φθινόπωρο σε μια άλλη εποχή, σε μια λέσχη κυρίων όπου οι άνδρες καλοντυμένοι και περιποιημένοι συναντούσαν φίλους και συνεργάτες για να ανταλλάξουν τα νέα τους και να παίξουν μια παρτίδα πόκερ!

Η δημιουργική μας ομάδα έβαλε τα δυνατά της για να ετοιμάσει αντικείμενα από σαπούνι ψυχρής μεθόδου με το ανάλογο θέμα και άρωμα φυσικά! Κυρίαρχα χρώματα είναι τα μαύρα, τα κόκκινα, τα καφέ, τα χρυσά και τα καραμελέ και τα αρώματα όλα έχουν μια δόση από καπνό και αλκοόλ! Απολαύστε υπεύθυνα!

Cuban Cigars & Mustaches CP Soap

Υλικά για 1.3 κιλά για το βασικό σαπούνι

295 γρ Απιονισμένο νερό

118 γρ Καυστική σόδα

300 γρ Ελαιόλαδο

80 γρ Καστορέλαιο

100 γρ Βούτυρο Κακάο

150 γρ Λάδι Καρύδας

150 γρ Φοινικέλαιο

80 γρ Βαλσαμέλαιο (εμποτισμένο σε ηλιέλαιο)

13 γρ Γαλακτικό Νάτριο

6 γρ Άρωμα Amber Tobacco

Χρώμα 1/2 κ.γ. Passionata mica, 1/2 κ.γ. Hot Chocolate Mica διαλυμένα σε 2 κ.γ. λεπτό λάδι αντίστοιχα

Διαδικασία

Αρχικά προετοιμάζουμε τις χρωστικές μας .

Λιώνουμε το λάδι καρύδας, το βούτυρο κακάο και το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace χωρίζουμε το μίγμα μας σε 2 ίσα μέρη και τα χρωματίζουμε αναλόγως.

Προσθέτουμε το άρωμα σε κάθε μίγμα και ανακατεύουμε καλά.

Στερεώνουμε το καλούπι σε ελαφριά κλίση και χυτεύουμε εναλλάξ τα χρώματα προσέχοντας η κανάτα μας να εφάπτεται στο τοίχωμα του καλουπιού. Έτσι θα δημιουργήσουμε το εφέ των λεπτών γραμμών ανά χρώμα.

Αφού χυτεύσουμε όλα τα χρώματα, δημιουργούμε μόνο επιφανειακά ένα σχέδιο swirling χρησιμοποιώντας ένα μυτερό ξυλάκι.

Ψεκάζουμε το σαπούνι με λοσιόν οινοπνεύματος για να αποφύγουμε τη δημιουργία της σκόνης από την ανθρακική σόδα που δημιουργείται (soda ash), σκεπάζουμε το καλούπι και το μονώνουμε με κουβέρτα ή πετσέτες ώστε να αναπτυχθεί η θερμοκρασία απαραίτητη για την δημιουργία φάσης τζελ (ζωντανά χρώματα).

Το αφήνουμε για 12-24 ώρες.

Υλικά για την πλαστελίνη από σαπούνι 200 γρ

** Την έχω προετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα

136 γρ Ελαιόλαδο

45 γρ Απιονισμένο νερό

18 γρ Καυστική σόδα

Παρασκευάζουμε το μίγμα ως συνήθως.

Χωρίζουμε σε δύο μέρη και βάφουμε με τα ίδια χρώματα όπως το βασικό μου σαπούνι.

Αφήνουμε το σαπούνι να πάρει την υφή σφιχτής κρέμας και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο (ιδανικά μικρό τάπερ) αφού προηγουμένως το έχουμε στρώσει με λίγη μεμβράνη.

Για την ποσότητα αυτή αφήνουμε να περάσει ένα 24ωρο για να σταθεροποιηθεί το μίγμα και να έχει ελαστικότητα. Το βγάζουμε από το τάπερ και αρχίζουμε να το δουλεύουμεόπως ακριβώς την πλαστελίνη. Προσοχή φοράμε γάντια καθώς η διαδικασία σαπωνοποίησης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και το μίγμα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Αν χρειαστεί πασπαλίζουμε με λίγο κορν φλάουρ για να μην κολλάει η πάστα μας.

Δίνουμε το σχήμα πούρου, μουστακιού και παπιγιόν . Αφήνουμε  λίγο να στεγνώσουν και κάνουμε τις λεπτομέρειες με κάποιο μυτερό εργαλείο. Ζωγραφίζουμε, τέλος τα διακοσμητικά με χρώματα εξωτερικής βαφής Craft Paint Metallics.

Με λίγο απιονισμένο νερό και ένα πινέλο κολλάω τα διακοσμητικά πάνω στο σαπούνι μου. Αφήνουμε για λίγη ώρα να σταθεροποιηθούν και κόβουμε.

Το σαπούνι θα είναι έτοιμο για χρήση σε 3-4 εβδομάδες.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *