Βουτυρένιο σαπούνι αργίλων με το νέο άρωμα Ρούμι!

 

Σε αυτή την πολύ ωραία συνταγή για σαπούνι ψυχρής μεθόδου, συνδυάζουμε την ενυδατική δύναμη των φυτικών βουτύρων με την καθαριστική δράση των αργίλων και δημιουργούμε ένα πρωτότυπο και όμορφο σαπούνι σε ζεστά, γήινα χρώματα για την περιποίηση κάθε τύπου επιδερμίδας.

Το σαπούνι αυτό περιέχει μόνο στερεά βούτυρα και καθόλου υγρά λάδια, ενώ διαλέξαμε το άρωμα Ρούμι που δίνεί στο προϊόν μια εξωτική και γλυκιά μυρωδιά.

 

Υλικά

250γρ λάδι καρύδας

100γρ βούτυρο καριτέ

100γρ βούτυρο μακαντάμια

100γρ βούτυρο κολοκύθας ή αβοκάντο

300γρ φοινικοπυρηνέλαιο

200γρ βούτυρο κακάο

 

160γρ καυστική σόδα

400γρ απιονισμένο νερό

 

15ml άρωμα Ρούμι

 

1κ.γ κόκκινο άργιλος διαλυμένο σε 2κ.γ. νερό

1κ.γ κίτρινο άργιλος διαλυμένο σε 2κ.γ. νερό

1κ.γ ροζ άργιλος διαλυμένο σε 2κ.γ. νερό

*ίσως χρειαστεί και λίγο νερό παραπάνω για τη διάλυση των αργίλων

 

3κ.γ. βόρακα ή γαλακτικό νάτριο (sodium lactate)

 

Διαδικασία

Προετοιμάζουμε τους αργίλους και κάνουμε τη διάλυσή τους στην κατάλληλη ποσότητα νερού.

Ζυγίζουμε το νερό, την καυστική σόδα, προσθέτουμε τη δεύτερη στο νερό, ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Όταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 βαθμούς ρίχνουμε το βόρακα ή το γαλακτικό νάτριο και ανακατεύουμε καλά.

Παράλληλα ζυγίζουμε και λιώνουμε όλα τα λάδια και βούτυρα της συνταγής σε μπεν – μαρί.

Με τη θερμοκρασία και στα λάδια και στη σόδα μεταξύ 35-40 βαθμών, ρίχνουμε το διάλυμα της σόδας στα λάδια και ανακατεύουμε με ράβδο ανάδευσης μέχρι να ομογενοποιηθούν και να επιτύχουμε ελαφρύ trace.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη και χρωματίζουμε με τους αργίλους. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα αρωματίζουμε. Ανακατεύουμε και πάλι.

Ρίχνουμε στο καλούπι με όποιο τρόπο θέλουμε για να δημιουργήσουμε το σχέδιο της αρεσκείας μας.

Αφήνουμε για 24 ώρες, αφαιρούμε από το καλούπι και κόβουμε. Το σαπούνι είναι κατάλληλο για χρήση μετά από 4 εβδομάδες ωρίμανσης.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *