|

NP Moist Body Cream

Με αφορμή το νέο μας δραστικό ενυδάτωσης “Np Moist 24”, δημιουργούμε μια πλούσια κρέμα σώματος, ιδανική για το κρύο που ήρθε και ταλαιπωρεί ιδιαίτερα την επιδερμίδα.

Το Np Moist 24 προέρχεται από το δεματόχορτο ή αλλιώς το χόρτο Imperata Cylindrica.

Το φυτό αυτό, που ανήκει στην οικογένεια των ζαχαροκάλαμων, φημίζεται για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες καθώς η ζωτική του ουσία λειτουργεί προστατευτικά για τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού. Ιδιαίτερα περιέχει υψηλά επίπεδο ιόντων καλίου και 3-διμεθυλοσουλφοπροπιονικoύ άλατος. Έχει την εξαιρετική ικανότητα να συγκρατεί μεγάλες ποσότητες υγρασίας. Το NP Moist 24 κλειδώνει όλες αυτές τις ιδιότητες σε ένα δραστικό συστατικό και μετατρέπει τις καλλυντικές κρέμες σε απολαυστικά προϊόντα βαθιάς ενυδάτωσης.

Η συνταγή μας για 100 γρ κρέμας

Υδατική φάση

62 γρ Απιονισμένο Νερό

2 γρ Υγρή Φυτική Γλυκερίνη

0,5 γρ Xanthan Gum

Λιπαρή φάση

10 γρ Λάδι Καμέλιας

5 γρ Βούτυρο Αβοκάντο

5 γρ Βούτυρο Κακάο

1 γρ Cetyl Alcohol

5.5 γρ Γαλακτωματοποιητής Polawax GP 200

Γ’ Φάση (κάτω από 40 βαθμούς Κ.)

1 γρ Συντηρητικό 12

3 γρ NP Moist Ενυδατικός παράγοντας

3 γρ Τριπλό  Υαλουρονικό Οξύ (βάση Serum)

1 γρ Βιταμίνη F

1 γρ Άρωμα Wesal 3in1

Διαδικασία

Σε καθαρό και αποστειρωμένο πυρίμαχο δοχείο ζυγίζω προσεκτικά τα υλικά της υδατικής φάσης. Σε δεύτερο ίδιο δοχείο ζυγίζω τα υλικά της λιπαρής φάσης. Θερμαίνουμε και τα δύο δοχεία στους 70 βαθμούς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα λιπαρά μέσα στα υδατικά (σύστημα oil-in-water). Αναδεύουμε με μίξερ χειρός για τουλάχιστον 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν κατασκευάσετε μεγαλύτερη ποσότητα από 100 γραμμάρια, θα πρέπει να επιλέξετε ένα ραβδομπλέντερ ή μίξερ με λεπίδες. Είναι το απαραίτητο εργαλείο για να ομογενοποιηθεί σωστά ο Polawax GP 200 σε μεγάλη ποσότητα.

Αφήνουμε το μείγμα σε ηρεμία μέχρι η θερμοκρασία να πέσει από 40 βαθμούς και κάτω. Τότε προσθέτουμε ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ τα υλικά της Γ΄ φάσης με συνεχή ανάδευση με το χέρι. Εμφιαλώνουμε σε βάζο κατάλληλο, εμείς επιλέξαμε βάζο αλουμινίου.

Η κρέμα αυτή έχει εξαιρετική απορροφητικότητα και ένταση αρώματος και μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *