Pillow mist για όνειρα γλυκά

Ένα από τα τελευταία trend που κυκλοφορούν στον χώρο των καλλυντικών στην Ευρώπη (και όχι μόνο) είναι τα αρωματικά σπρέι που προωθούν τον καλό ύπνο.

Τα σπρέι αυτά καλούνται “pillow mists” (pillow = μαξιλάρι στα αγγλικά) και η λειτουργία τους είναι καθαρά αρωματοθεραπευτική. Συνήθως περιέχουν αιθέρια έλαια λεβάντας και χαμομηλιού που παραδοσιακά χαλαρώνουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, ηρεμούν το μυϊκό σύστημα και βοηθούν το σώμα να χαλαρώσει. 

Προσοχή! Το προϊόν αυτό θα έρθει σε απευθείας επαφή με το δέρμα μας και μάλιστα του προσώπου. Για την ασφάλεια μας επιλέγουμε άριστης ποιότητας αιθέρια έλαια και όχι άρωμα.

Η συνταγή μας για 100 γρ

48,00 γρ Μετουσιωμένο οινόπνευμα

49,00 γρ Ανθόνερο Λεβάντας ή Απιονισμένο Νερό

1,00 γρ Peg-40 (Lincol)

1,00 γρ σταγόνες Αιθέριο έλαιο λεβάντας

0,5 γρ σταγόνες Αιθέριο έλαιο ρωμαϊκό χαμομήλι

Μπουκάλι με σπρέι 100 ml

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Σε καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο ομογενοποιούμε τα αιθέρια έλαια με το Lincol. Στη συνέχεια προσθέτουμε το οινόπνευμα και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά και το ανθόνερο ανακατεύοντας διαρκώς. Εμφιαλώνουμε στο μπουκάλι.

Τρόπος χρήσης: Ψεκάζουμε το μαξιλάρι μας και τα σεντόνια 30 λεπτά πριν πέσουμε για ύπνο.

Tip! Για να χρησιμοποιήσουμε το mist αυτό και στη βρεφική κούνια ή το κρεβάτι των μικρών παιδιών, θα μειώσουμε τις ποσότητες των αιθερίων ελαίων στο μισό. Δεν ξεχνάμε να προσαρμόσουμε την ποσότητα του νερού αναλόγως. Η όλη διαδικασία είναι ακριβώς ή ίδια.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

4 Comments

  1. Υπάρχει κάποιο συστατικό να κάνει το άρωμα να διαρκεί περισσότερο?

  2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αρωματικό έλαιο αντί για αιθέριο;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *