Ομιλία για τα Συντηρητικά στα Καλλυντικά Προϊόντα

 

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως στο τελευταίο event της σεζόν για φέτος, θα φιλοξενούμε την κα Ελισσάβετ Δαραβέλη και την κα Μαίρη Ψυχογιού από την εταιρία Beautylab σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία πάνω στο θέμα της Συντήρησης των Καλλυντικών Προϊόντων.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου και ώρα 17:30, στην Αίθουσα Σαπωνοποιίας στο Orestis Craft Center. Η συμμετοχή στην ομιλία θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακάτω ακολουθεί ένα σύντομο προσχέδιο της ομιλίας. Θα υπάρξει όπως πάντα στο τέλος της ομιλίας, χρόνος για τις ερωτήσεις σας.

 

  • Τι είναι το καλλυντικό και τι περιέχει-Τροφή μικροβίων.
  • Μικρόβια-αερόβιοι, αναερόβιοι μικροοργανισμοί-που βρίσκονται, πως αναπτύσσονται και πως γίνονται τόσο ανθεκτικά.
  • Πηγές επιμόλυνσης καλλυντικών.
  • Τι μπορεί να προκαλέσει ένα μολυσμένο καλλυντικό πέρα από την αλλοίωση της εμφάνισής του , π.χ. στο δέρμα ή και αλλού;
  • Πως μπορούμε να προστατεύσουμε τα καλλυντικά μας από την ανάπτυξη μικροβίων;
  • Μικρή γνωριμία με τα συντηρητικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
  • Έξυπνη και ορθή χρήση των συντηρητικών- με τη βοήθεια φυσικότερων εναλλακτικών ουσιών.
  • Φυσικά “συντηρητικά”: Πως λειτουργούν και γιατί συνήθως δεν επαρκούν;
  • Το νερό: Η σημαντικότερη πηγή επιμόλυνσης. Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την παρασκευή του καλλυντικού.
  • Τρόπος ελέγχου και προστασίας της κρέμας από τα μικρόβια.

Και λίγα λόγια για τις ομιλήτριες

Η  Ελισσάβετ  Δαραβέλη είναι χημικός και ασχολείται για 24 χρόνια στο χώρο της Κοσμετολογίας και της βιομηχανίας Καλλυντικών με αντικείμενο την έρευνα-ανάπτυξη (Formulation)  ,ασφάλεια και αποτελεσματικότητα καλλυντικών προϊόντων.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην  τοξικολογία -Aξιολόγηση ασφαλείας χημικών ουσιών στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου.

Εχει συνεργαστεί με ξένους οίκους πρώτων υλών καλλυντικών για την  προώθηση μέσω της τεχνικής υποστήριξης και έχει εργαστεί σε εργοστάσια παραγωγής καλλυντικών στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης.

Είναι ιδρυτής της εταιρίας Beautylab-Cosmetic Consulting (2003) που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρίες καλλυντικών προϊόντων σε θέματα R&D-Formulation,Marketing και Regulatory Affairs .Έχει σχηματίσει  μια ομάδα επιστημόνων οι οποίοι με διάθεση και  αγάπη στο αντικείμενο προσφέρουν την τεχνογνωσία τους σε πολλές ελληνικές βιομηχανίες καλλυντικών.

Ζει στην Αθήνα ,είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Η Μαίρη Ψυχογιού είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ, πιστοποιημένη επιθεωρητής ISO 9001:2008 (IRCA) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητολογίας.

Έχει πολυετή εμπειρία σε παραγωγικές μονάδες και τα τελευταία χρόνια απασχολείται σε κυρίαρχες εταιρείες στο χώρο της παραγωγής καλλυντικών με ειδίκευση στη διασφάλιση ποιότητας (π.χ. JOHNSON & JOHNSON). Είναι πρόσφατη συνεργάτης της Beautylab-Cosmetic Consulting με σκοπό να συμβάλλει στην ποιοτική ανάπτυξη της εταιρείας και στην επέκτασή της στο παραγωγικό κομμάτι.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *