|

Peony & Suede CP Soap

Το νέο, υπέροχα φινετσάτο άρωμά μας, Peony & Suede, μας εμπνέει στη δημιουργία ενός θηλυκού σαπουνιού ψυχρής μεθόδου με παστέλ dusty αποχρώσεις.

Peony & Suede CP Soap

Καλούπι 1.2 κιλών tall and skinny

Υλικά

135,00 γρ Λάδι Καρύδας

180,00 γρ Φοινικέλαιο

225,00 γρ Λάδι Κανόλα

180,00 γρ Αμυγδαλέλαιο

90,00 γρ Ριζέλαιο

126,00 γρ Καυστική σόδα

290,00 γρ Απιονισμένο νερό

12,00 γρ Γαλακτικό νάτριο

12,00 γρ Άρωμα Peony & Suede

1/2 κ.γ. Purple passion mica και λίγο λευκό pigment για να ανοίξω το χρώμα.

1/2 κ.γ.Fantasia pink mica διαλυμένη σε 1 κ.γ. αμυγδαλέλαιο

1/4 κ.γ.Purple passion mica + 1/4 κ.γ. fantasia pink mica διαλυμένα σε 1 κ.γ. αμυγδαλέλαιο

Διαδικασία

Αρχικά προετοιμάζουμε τα χρώματά μας αναμιγνύοντάς τα σε ξεχωριστά δοχεία.

Λιώνουμε το λάδι καρύδας με το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace χωρίζουμε το μίγμα σε τρία ίσα μέρη, τα χρωματίζουμε και τα αρωματίζουμε.

Χυτεύουμε το κάθε στρώμα ξεχωριστά και πριν ρίξουμε το κάθε επόμενο, αφήνουμε να στερεοποιηθεί λιγάκι ώστε να μπορέσουμε με την πίσω πλευρά από ένα κουταλάκι να κάνουμε υφές (δεν θέλουμε δηλαδή να είναι εντελώς λεία η επιφάνεια της κάθε στρώσης σαπουνιού).

Όταν έχω χυτεύσει και τα τρία στρώματα σαπουνιού, μπορώ να διακοσμήσω με τα χρώματα mica που έχω χρησιμοποιήσει (αφού τα έχω πρώτα διαλύσει σε λίγο λάδι).

Επίσης, προαιρετικά, μπορώ να διακοσμήσω την επιφάνεια του σαπουνιού με κάποια ρηχά σαπουνάκια γλυκερίνης σε σχέδια λουλουδιών που θα έχω προετοιμάσει νωρίτερα.

Αφήνουμε το σαπούνι στο καλούπι για 24 ώρες και ξεκαλουπώνουμε την επόμενη μέρα.  Αφήνουμε να ωριμάσει για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν την χρήση.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *