Magenta Valentine Soap Ψυχρή Μέθοδος

 

Pantone 2023 - Viva Magenta Φωτεινό και χαρούμενο Magenta το χρώμα της χρονιάς από τα εργαστήρια της Pantone!

Εμπνεόμαστε από αυτό και δημιουργούμε ένα σαπούνι ψυχρής μεθόδου για την γιορτή του Βαλεντίνου με μια δική μας εκδοχή της τεχνικής του marbling.

Υλικά για 1 κιλό

150 γρ Λάδι Καρύδας

50 γρ Βούτυρο Καριτέ

300 γρ Ελαιόλαδο

150 γρ Φοινικέλαιο

50 γρ Λάδι Αβοκάντο

250 γρ Απιονισμένο νερό

100 γρ Καυστική σόδα

10 γρ Άρωμα City Girl 3in1

1/2 κ.γ. Λευκό Pigment

1/2 κ.γ. Ultramarine Ροζ διαλυμένο πολύ καλά σε 3 κ.γ. αμυγδαλέλαιο

Για τις εσωτερικές mica lines: 1/2 κ.γ. Pink Blushing mica

Καλούπι σιλικόνης ταψάκι

Μικρό σουρωτήρι

Διαδικασία

Προετοιμάζουμε τις χρωστικές μας. Προσοχή, το ultramarine θέλει παρά πολύ καλό ανακάτεμα με το λάδι για να διαλυθεί πλήρως.

Λιώνουμε το βούτυρο καριτέ, το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά μας λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace χωρίζουμε το μίγμα ισόποσα στα δύο προσθέτουμε το χρώμα και το άρωμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε λίγο από το ροζ μίγμα στο λευκό, κάνουμε ένα πάρα πολύ ελαφρύ ανακάτεμα και με την βοήθεια μιας κανάτας με μακρύ στόμιο ρίχνουμε στο καλούπι μας κουνώντας ελαφρά δεξιά-αριστερά την κανάτα μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα τρεμουλιαστό σχέδιο. Με την Pink Blushing Mica και την βοήθεια του σουρωτηριού ρίχνουμε στην επιφάνεια του σαπουνιού σε ακανόνιστα σχέδια, σα να κάνουμε μικρές λίμνες. Συνεχίζουμε με την χύτευση του υπόλοιπου σαπουνιού με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Στα ενδιάμεσα στρώματα επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με την Pink Blushing Mica.

Ψεκάζουμε την επιφάνεια με αλκοολούχο λοσιόν για να αποφύγουμε την δημιουργία ανθρακικής σόδας. Καλύπτουμε το σαπούνι και το αφήνουμε για 48 ώρες τουλάχιστον.

Όταν είναι έτοιμο, το ξεκαλουπώνουμε και το κόβουμε εγκάρσια για να φανεί το σχέδιο που μας θυμίζει μάρμαρο.

Αφήνουμε να ωριμάσει για 4 εβδομάδες πριν τη χρήση.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *