Pink Grapefruit Zebra Soap

Ανοιξιάτικο, δροσερό, λαχταριστό και πολύ τονωτικό το νέο μας άρωμα Pink Grapefruit μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε συνταγές με χαρούμενα χρώματα που σίγουρα θα μας ανεβάσουν τη διάθεση!

Pink Grapefruit Zebra Soap

1.3 kg ξύλινο καλούπι με ένθετο σιλικόνης

Υλικά

135,00 γρ Λάδι Καρύδας

180,00 γρ Φοινικέλαιο

225,00 γρ Λάδι Κανόλα

180,00 γρ Αμυγδαλέλαιο

90,00 γρ Ριζέλαιο

126,00 γρ Καυστική σόδα

290,00 γρ Απιονισμένο νερό

12,00 γρ Γαλακτικό νάτριο

12,00 γρ Άρωμα Pink Grapefruit

1 κ.γ. Κίτρινο φωσφοριζέ χρώμα

1 κ.γ. Ροζ φωσφοριζέ χρώμα

Διαδικασία

Λιώνουμε το λάδι καρύδας με το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace χωρίζουμε το μίγμα σε  δύο ίσα μέρη, τα χρωματίζουμε και τα αρωματίζουμε.

Χυτεύουμε διαδοχικά τα μίγματα σε μια μεγάλη κανάτα με μακρύ στόμιο δημιουργώντας αλληλουχία χρωματικών κύκλων. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα αυτό στο καλούπι, το οποίο προηγουμένως το έχουμε στηρίξει σε κλίση. Προσπαθούμε το στόμιο της κανάτας να εφάπτεται στο τοίχωμα του καλουπιού και κινούμαστε μπρος πίσω με σχετικά γρήγορη κίνηση.

Προαιρετικά, μπορώ να διακοσμήσω την επιφάνεια του σαπουνιού με κάποια ρηχά σαπουνάκια διάφανης γλυκερίνης σε σχήμα φέτας από πορτοκάλι που θα έχω προετοιμάσει νωρίτερα.

Αφήνουμε το σαπούνι στο καλούπι για 24 ώρες και ξεκαλουπώνουμε την επόμενη μέρα.  Αφήνουμε να ωριμάσει για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν την χρήση.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

3 Comments

  1. Πολυ ενδιαφέρουσα αυτη η συνταγη.
    Εχετε στο e shop σας, την κανάτα με μακρύ στόμιο, που αναφλερεται στην συνταγη?

    1. Γεια σας, ναι πράγματι η τεχνική αυτή δίνει πολύ ωραία σχέδια!
      Η κανάτα αυτή δεν είναι διαθέσιμη σε μας δυστυχώς, θα την βρείτε όμως σε αρκετά sites του εξωτερικού.

  2. Καλησπερα, το αμυγδαλελαιο μπαινει κι αυτο κανονικα με τα υπολοιπα λαδια η ακολουθεί στο τελος;λόγω ευαισθητου ελαίου;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *