Repair your skin- Οι συνταγές από το χθεσινό μας event!

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου το πρώτο μας event για τη νέα σεζόν, αφιερωμένο στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μετά το καλοκαίρι.

Ας δούμε τις συνταγές!

Ενυδατικό λάδι σώματος

Αμυγδαλέλαιο 83 γρ

Σιτέλαιο 10 γρ

Βούτυρο Μακαντάμια 5 γρ

Βιταμίνη Ε 1 γρ

Άρωμα Ρούμι 1 γρ

Σε καθαρό και αποστειρωμένο πυρίμαχο δοχείο ζυγίζουμε τα λάδια με το βούτυρο. Τοποθετούμε σε μπαιν μαρί εωσότου λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά και εμφιαλώνουμε σε μπουκάλι 100 ml.

Διάρκεια ζωής: 12-14 μήνες

Tip! Το λαδάκι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σώμα για την γρήγορη ενυδάτωση του σώματος.

Θρεπτικός ορός προσώπου

Ροδέλαιο 10 γρ

Σιτέλαιο 20 γρ

Λάδι αβοκάντο 18 γρ

Βιταμίνη Ε 0.5 γρ

Βιταμίνη Α 0.2 γρ

Βιταμίνη F 1 γρ

2 στ. τριανταφυλλο ρ.ο.

Σε καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε όλα τα υλικά και αναδεύουμε απαλά εωσότου ομογενοποιηθούν. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι 50 ml με σταγονόμετρο.

Διάρκεια ζωής: 12-14 μήνες

Tip! Ο ορός αυτός χρησιμοποιείται το βράδυ, σαν ενταντική θεραπεία θρέψης του αφυδατωμένου δέρματος. Λίγες σταγόνες σε όλο το πρόσωπο και το ντεκολτέ με ανοδικές κυκλικές κινήσεις μασάζ.

Gel Peeling Προσώπου

Ζελέ αλόης 60 γρ

Βάση κρέμας 30 γρ

Πούδρα αγριοκέρασου 5 γρ

Λάδι Babassu 4 γρ

Άρωμα Angel 0.5 γρ

Σε καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζουμε όλα τα υλικά και αναδεύουμε απαλά εωσότου ομογενοποιηθούν. Αποθηκεύουμε σε πλαστικό βάζο των 100 ml.

Διάρκεια ζωής: 12 μήνες

Tip! Το απολεπιστικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε μέρα. Απλώνετε μια καλή ποσότητα σε όλο το πρόσωπο και κάνετε απαλό μασάζ. Ξεβγάζετε με δροσερό νερό.

Simple body butter

Βούτυρο κακάο 60 γρ

Βούτυρο καριτέ 20 γρ

Αμυγδαλέλαιο 18 γρ

Βιταμίνη Ε 1 γρ

Άρωμα τροφίμου Φράουλα 1 γρ

Χρώμα Mica Fiery Fusion 0.5 γρ

Σε καθαρό και αποστειρωμένο πυρίμαχο δοχείο ζυγίζουμε τα βούτυρα. Τοποθετούμε σε μπαιν μαρί εωσότου λιώσουν. Έπειτα προσθέτουμε το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά. Αποθηκεύουμε σε βάζο των 100 ml και φυλάσσουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά. Τον χειμώνα που ο καιρός θα είναι πιο κρύος, θα μπορείτε να το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου εωσότου πήξει.

Διάρκεια ζωής: 12-14 μήνες

Tip! Το βούτυρο σώματος μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά για την ενυδάτωση του ξηρού δέρματος ή και ως εντατική περιποίηση στις φτέρνες και τους αγκώνες ή άλλες περιοχές του σώματος που είναι ιδιαίτερα ξηρές. Το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και σαν lip balm για τα χείλη μιας και χρησιμοποιούμε άρωμα τροφίμου που είναι ασφαλές.

Σε όλες τις συνταγές αυτές μπορείτε να πειραματιστείτε με τους δικές σας επιλογές σε αρώματα καλλυντικών, αιθέρια έλαια, αρώματα τροφίμων και χρώματα.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *