Σαπούνι Καρότο

 

Σαπούνι καρότο

Υλικά για το «Καρότο»

100 γρ λάδι καρύδας

100 γρ φοινικέλαιο

200 γρ λάδι ελαιοκράμβης

50 γρ βούτυρο καριτέ

50 γρ αμυγδαλέλαιο

70 γρ καυστική σόδα

175 γρ απιονισμένο νερό

10 mlγαλακτικό νάτριο

10 ml άρωμα Orange Skin Plus ή Νερολι

1 κ.γ. Clementine pop mica διαλυμένη σε 2 κ.γαμυγδαλέλαιο

Υλικά για το «Χώμα»

100 γρ λάδι καρύδας

100 γρ φοινικέλαιο

200 γρ λάδι ελαιοκράμβης

50 γρ βούτυρο καριτέ

50 γρ αμυγδαλέλαιο

70 γρ καυστική σόδα

175 γρ απιονισμένο νερό

10 ml γαλακτικό νάτριο

10 ml άρωμα Olive oil & Vanilla

1 κ.γ. καφέ οξείδιο διαλυμένο σε 3 κ.γ αμυγδαλέλαιο

Υλικά για τα «Φύλλα»

100 γρ βάση σαπουνιού γλυκερινής διάφανη

4 cm. πράσινο Zenicolor

1 κ.σ. υγρή φυτική γλυκερίνη

Διαδικασία

Σε πρώτο στάδιο ξεκινάμε με τα υλικά για το «καρότο». Ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία και χυτεύουμε το σαπούνι μας. Το αφήνουμε να σκληρύνει για 24 ώρες και έπειτα αφαιρούμε από το καλούπι. Με ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβουμε σε τριγωνικό σχήμα. Ξεκινάμε έπειτα με τα υλικά για το «χώμα». Ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία και χυτεύουμε ένα μέρος από το σαπούνι μας στη βάση του καλουπιού. Στη συνέχεια τοποθετούμε το τριγωνικό πορτοκαλί σαπούνι και πιέζουμε καλά ώστε να μην μείνουν κενά και να ενωθούν καλά τα 2 μέρη. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο καφέ σαπούνι μέχρι να καλύψουμε το πορτοκαλί μέρος. Το αφήνουμε να σκληρύνει για 24 ώρες και έπειτα αφαιρούμε από το καλούπι. Κόβουμε σε κομμάτια και προετοιμάζουμε τα «φύλλα». Λιώνουμε τη σαπουνόμαζα στους 65 βαθμούς, ρίχνουμε τη γλυκερίνη και το χρώμα, ανακατεύουμε καλά και χυτεύουμε σε ένα ορθογώνιο καλούπι. Μόλις το σαπούνι σκληρύνει αφαιρούμε από το καλούπι. Κόβουμε λεπτές φέτες σαπουνιού και στη συνέχεια χαράζουμε την κάθε φέτα σε μικρότερες ώστε να σχηματιστεί μια βεντάλια. Ανοίγουμε τα «φύλλα» με το χέρι και τα στρίβουμε ελαφρά να έχουν μια καμπυλότητα. Με ένα ξυλάκι κάνουμε μια μικρή τρύπα στην πάνω μεριά των σαπουνιών μας ώστε να χωρέσουμε εκεί και να στερεωθούν τα φύλλα μας.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *