Σαπούνι ψυχρής μεθόδου φθινοπωρινής περιποίησης “Φθινοπωρινή Αύρα”

 

Σαπούνι ψυχρής μεθόδου φθινοπωρινής περιποίησης

Υλικά για 1 ½ κιλό σαπούνι

300γρ φοινικέλαιο

225γρ λάδι καρύδας

330γρ ελαιόλαδο

80γρ λάδι αβοκάντο

40γρ βούτυρο κακάο

30γρ βούτυρο καριτέ

142γρ καυστική σόδα

355γρ νερό

Χρωστικές

1κ.γ. χλωροφύλλη

1κ.γ. κόκκινο οξείδιο

1κ.γ. τριμμένο κουκούτσι καρυδιού

Αιθέρια έλαια

5ml δυόσμος

5ml μοσχολέμονο

5ml may chang

2ml μέντα

Διαδικασία

Αρχικά προετοιμάζουμε τη χρωστική μας : Ανακατεύουμε καλά με μιξεράκι 1κ.γ. κόκκινο οξείδιο σε 3κ.γ. λάδι μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το χρώμα.

Ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία για το σαπούνι ψυχρής μεθόδου με τη διαφορά ότι το μείγμα των αιθερίων ελαίων το προσθέτουμε στα λάδια πριν τη σαπωνοποίηση. Χτυπάμε λίγο το σαπούνι μας μέχρι να έρθει σε light trace και το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Το ένα το αφήνουμε χωρίς χρώμα, στο δεύτερο προσθέτουμε τη χλωροφύλλη και στο τρίτο το τριμμένο καρύδι και το κόκκινο οξείδιο. Ανακατεύουμε να χρωματιστούν τα τρία μέρη και ξεκινώντας από το άχρωμο ρίχνουμε τη μισή ποσότητα κάθε χρώματος το ένα μετά το άλλο από χαμηλό ύψος ώστε τα χρώματα να μην ανακατευτούν μεταξύ τους. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το υλικό μας.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζοντας το μέσα σε όλη τη μάζα του σαπουνιού κάνουμε κυκλικές και ανοδικές κινήσεις ώστε να ανακατευτεί το εσωτερικό του σαπουνιού μας ελαφρά.

Ψεκάζουμε την επιφάνεια με λοσιόν οινοπνεύματος και αφήνουμε στο καλούπι για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα ξεκαλουπώνουμε και κόβουμε.

Το κουκούτσι καρυδιού θα κάνει ελαφριά απολέπιση  στην επιδερμίδα, ενώ το λάδι αβοκάντο μαζί με το βούτυρο καριτέ και κακάο θα ενυδατώσουν και θα αφήσουν μια απαλή αίσθηση στο δέρμα μας.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *