Χειροποίητα κουφωτά κεριά, κεριά φανάρια

 

Κεριά φανάρια η κουφωτά είναι απλά ένα κέλυφος μέσα στο οποίο βάζουμε ένα ρεσώ. Είναι πολύ όμορφα και διαρκούν πολύ γιατί όταν καεί το ρεσώ το αλλάζουμε και το κέλυφος δεν χαλάει.

Θα χρειαστείτε: Ένα κυλινδρικό η τετράγωνο καλούπι, προτιμήστε τα καλούπια μας από plexiglas διαστάσεων 12εκ , παραφίνη οικονομική, αποξηραμένα φρούτα,  λουλούδια, φύλλα ή άλλα αντικείμενα.

1ο στάδιο Λιώστε την παραφίνη ως συνήθως και προσθέστε χρώμα κεριών. Ετοιμάστε τα αντικείμενα που θα ενθέσετε στην επιφάνεια του κεριού για να είναι άμεσα διαθέσιμα.

 

2ο στάδιο Αδειάστε την παραφίνη στο καλούπι. Περιμένετε μέχρι να κάνει ένα στρώμα 5μμ στην επιφάνεια. Με μια βελόνα κόψτε προσεκτικά γύρω από την επιφάνεια του κεριού. Σηκώστε και αφαιρέστε τον δίσκο που κόψατε και αδειάστε την υγρή παραφίνη πίσω στο σκεύος της. Τώρα έχετε ένα στρώμα 5μμ.

3ο στάδιο Τοποθέτηση των διακοσμητικών αντικειμένων. Το στάδιο αυτό εξαρτάται από τον τύπο του κεριού που θα φτιάξετε. Αν θέλετε να ενθέσετε αντικείμενα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα, πάρτε τα αντικείμενα και πιέστε τα στο στρώμα του κεριού πριν σκληρύνει τελείως. Μετά προσθέστε πάλι λειωμένη παραφίνη και αφήστε το μέχρι το στρώμα του κεριού στην επιφάνεια να γίνει 2μμ, μετά το κόβουμε με βελόνα, αφαιρούμε την φλοίδα που κόψαμε και αδειάζουμε το υπόλοιπο υγρό. Αυτό το στάδιο σταθεροποιεί το αντικείμενο στο κερί και του δίνει την απαιτούμενη αντοχή.

Αν απλά θέλετε να ζωγραφίσετε στην επιφάνεια του κεριού παραλείψτε αυτό το στάδιο.

4ο στάδιο Αφού σκληρύνει το κερί αφαιρέστε το προσεκτικά από το καλούπι.

 

Για να προστατέψετε την βάση από την θερμότητα του ρεσώ βάλτε λίγο άμμο η γύψο η ένα ξύλο.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *