|

Magenta Valentine Candles

Pantone 2023 - Viva Magenta Η Pantone προτείνει φέτος το φωτεινό και χαρούμενο χρώμα Magenta!

Με έμπνευση το χρώμα αυτό δημιουργούμε λαχταριστά κεριά για την γιορτή του Βαλεντίνου και σας τα παρουσιάζουμε.

 

Κεριά αρκουδάκια και Bubbles Καρδιές

Για τα χυτά αυτά κεριά χρησιμοποιήσαμε:

Σκληρή οικονομική παραφίνη

Στεατίνη 10%

Άρωμα Πορτοκάλι Κανέλα 5%

Χρώματα: Υγρό χρώμα κεριών Ροζ, Φωσφοριζέ χρώμα κεριών Ροζ σε νιφάδες

Για την διαδικασία ακολουθούμε τις βασικές οδηγίες κατασκευής χυτού κεριού όπως περιγράφονται στο παρακάτω βίντεο, προσέχοντας πάντα τις θερμοκρασίες μας!

Κεριά cupcakes & γλυκάκια

Για τα κεριά αυτά χρησιμοποιήσαμε:

Για την βάση (όπου χρειάζεται): Σκληρό κερί σόγιας- Καλούπι Κύλινδροι 8 θέσεων

Για την σαντιγύ: Μαλακή παραφίνη 5052

Χρώματα: Υγρό χρώμα κεριών Κόκκινο, Φωσφοριζέ χρώμα κεριών Ροζ σε νιφάδες

Αρώματα: Plum για κερί/σαπούνι, Spring Blossom 3in1

Eco Sparks Glitter Magenta

Ξύλινο φυτίλι/Φυτίλι Eco 4

Μίξερ χειρός

Κορνέ

Για τα διακοσμητικά κεράκια: Σκληρό κερί σόγιας , Καλούπια σιλικόνης Γλυκάκια διάφορα, Καρδουλίνια Super Mini, Μίνι Μακαρόν

Διαδικασία

Λιώνουμε το κερί σόγιας στους 85 βαθμούς, προσθέτουμε το χρώμα και το άρωμα (10%). Σε θερμοκρασία 90 βαθμών, χυτεύουμε στο καλούπι κύλινδροι, τοποθετούμε το φυτίλι και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Έχουμε την βάση του κέικ.

Λιώνουμε την μαλακή παραφίνη στους 85 βαθμούς και προσθέτουμε το άρωμα (5%). Μόλις πήξει πάλι λίγο με ένα μίξερ χειρός επεξεργαζόμαστε το κερί μέχρι να αφρατέψει και να πάρει την υφή σαντιγύ. Με την βοήθεια ενός κορνέ δημιουργούμε σχέδιο σαντιγύ πάνω στη βάση κέικ και εν συνεχεία διακοσμούμε με το glitter και τα διακοσμητικά σαπουνάκια.

Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουμε και για το Κερί Τούρτα. Στην περίπτωση αυτή, εάν δεν έχουμε μεγάλο στρογγυλό καλούπι για την βάση της τούρτας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα στρογγυλό τάπερ. Το κερί τούρτα δεν έχει φυτίλι, είναι καθαρά διακοσμητικό και το στολίζει ένας υπέροχος κέρινος Αρκούδος (Καλούπι αρκουδάκι με φεγγάρι).

Tip! Με σκληρό κερί σόγιας, και ελάχιστο υγρό χρώμα κόκκινο , άρωμα 10% μπορούμε να φτιάξουμε και αυτά τα όμορφα κρεμαστά αρωματικά διακοσμητικά στολίζοντάς τα όπως θέλουμε. Θα χρειαστούμε το Καλούπι σιλικόνης Στρογγυλά κρεμαστά.

Μια άλλη ωραία ιδέα διακόσμησης είναι να γεμίσετε ένα ευρύχωρο βάζο με μικρά κεριά. Στη φωτογραφία έχουμε βάλει τα Μικρά Αρκουδάκια και την Καρδιά Love, στολίσαμε με μερικά διακοσμητικά λουλούδια και ιδού!!

 

 

 

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *