Χριστουγεννιάτικα χειροποίητα σαπούνια: Ένα σαπούνι ψυχρής μεθόδου Frozen!

 

Η Έλσα και ο Όλαφ από την υπέροχη ταινία του Disney “Frozen” μας εμπνέουν για την δημιουργία ενός “παγωμένου” σαπουνιού ψυχρής μεθόδου που θα γίνει μοναδικό δώρο για τις φετινές γιορτές!

 

Υλικά

150 γρ λάδι καρύδας

200 γρ φοινικέλαιο

250 γρ λάδι κανόλα (κραμβέλαιο)

200 γρ ελαιόλαδο

100 γρ αμυγδαλέλαιο

100 γρ ριζέλαιο

10 γρ βιταμίνη Ε

140 γρ καυστική σόδα

322 γρ απιονισμένο νερό

¾ κ.γ. μπλε pigment + ¼ κ.γ. μαύρο pigment

1 κ.γ. λευκό pigment

20 ml άρωμα amaretto nog

20 ml γαλακτικό νάτριο

Διαδικασία

Ένθετα από γλυκερίνη: Για τα τελικά ένθετα στο σαπούνι λιώνουμε 300 γρ βάση σαπουνιού γλυκερίνης διάφανη και χρωματίζουμε με μπλε χρώμα της αρεσκείας μας. Ενδεικτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε electric blue mica, tropical temptation mica, μπλε pigment ή συνδυασμούς. Χυτεύουμε σε ένα καλούπι και αφήνουμε να σκληρύνει. Κόβετε σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια και αν σας περισσέψει σαπούνι το αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση.

Για το υπόλοιπο σαπούνι:

Ζυγίζουμε και λιώνουμε σε μπεν – μαρί τα λάδια της συνταγής. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στους 30-35 βαθμούς, προσθέτουμε τη βιταμίνη Ε και το άρωμα.

Ζυγίζουμε το νερό και την καυστική σόδα, προσθέτουμε τη δεύτερη στο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει στους 30-35 βαθμούς. Προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το διάλυμα της σόδας στα λάδια και ανακατεύουμε μέχρι να επιτύχουμε ελαφρύ trace. Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 ίσα μέρη και στο ένα μέρος ρίχνουμε το μπλε και το μαύρο pigment και στο άλλο το λευκό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το χρώμα. Προσέχουμε το σαπούνι να είναι αρκετά ρευστό και να μην πήξει πολύ.

Ρίχνουμε στο καλούπι εναλλάξ τα χρώματα από ένα σχετικό ύψος. Φροντίζουμε να αφήσουμε μια μικρή ποσότητα λευκού.

Για να δημιουργήσουμε περίτεχνο σχέδιο στο εσωτερικό του σαπουνιού χρησιμοποιούμε τη μέθοδο της κρεμάστρας (hanger swirl).

Τέλος, με το υπόλοιπο λευκό σαπούνι δίνουμε λίγο ύψος στο σαπούνι μας, τοποθετούμε τα κομμάτια της γλυκερίνης και πασπαλίζουμε με glitter αν θέλουμε για να δώσουμε περισσότερη λάμψη στο σαπούνι μας.

Αφήνουμε να σκληρύνει για 48 ώρες, αφαιρούμε από το καλούπι, κόβουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.

 

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *