Αγαπημένη μου μέλισσα, ένα μικρό αφιέρωμα: Κεριά

Σας παρουσιάζουμε κάποιες όμορφες ιδέες με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας.

Τα προϊόντα της, το μέλι και το μελισσοκέρι, γίνονται η αφορμή για την δημιουργία πρωτότυπων κεριών και σαπουνιών!

Ας δούμε εδώ πώς χρησιμοποιείται το μελισσοκέρι σε δύο τύπους για την κατασκευή κεριών.

Εμπνευστήκαμε από τα trend της εποχής, τα Κεριά Σώματα και τα Bubbles και δώσαμε την δική μας εκδοχή συνδυάζοντας τα φυσικά υλικά με κάποιες μοντέρνες πινελιές.

Για όλα τα κεριά που βλέπετε στις φωτογραφίες η διαδικασία και τα υλικά είναι τα ίδια:

  • Μελισσοκέρι λευκό και κίτρινο
  • Φυτίλια –> Για όλα τα σώματα και το μικρό bubble 3 x 6
    Για το μεγάλο bubble 3 x 12
    Για το δοχείο αλουμινίου 3 x 14
  • Άρωμα 5% –> Συνδυασμός αρωμάτων Μέλι 3in1 και Μαστίχα 3in1 (Συγκεκριμένα: Στα 100 γρ μελισσοκεριού θα προσθέσετε 2,5 γρ Άρωμα Μέλι και 2,5 γρ Άρωμα Μαστίχα)
  • Φύλλα χρυσού

 

Διαδικασία

Για το κερί σε δοχείο

Προετοιμάζουμε το δοχείο μας. Κερώνουμε το φυτίλι και το σταθεροποιούμε με μια μεταλλική βάση στον πάτο του δοχείου. Λιώνουμε το κίτρινο μελισσοκέρι στους 85 βαθμούς, προσθέτουμε τον συνδυασμό αρωμάτων και χυτεύουμε αμέσως. Ενδεχομένως να χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο κεράκι, εάν παρατηρήσουμε να δημιουργείται κάποιο βαθούλωμα όσο κρυώνει.
Στο μεταξύ έχουμε (προαιρετικά) ετοιμάσει από νωρίς, μερικά κεράκια στο Καλούπι Μέλισσα 6 θέσεων χωρίς να βάλουμε φυτίλι. Αφήνουμε ικανό μήκος στο φυτίλι που έχουμε τοποθετήσει στο δοχείο μας, ώστε μόλις κρυώσει εντελώς το κερί, να τρυπήσουμε με μια σακοράφα το κεράκι Μέλισσα και να το στερεώσουμε πάνω στο κερί στο δοχείο. Έτσι δημιουργούμε ένα ιδιαίτερο σχέδιο.

Για τα κεριά Bubbles

Προετοιμάζουμε τα καλούπια μας ανοίγοντας στην βάση μια τρύπα για να περάσει το φυτίλι. Λιώνουμε το κίτρινο μελισσοκέρι στους 85 βαθμούς, προσθέτουμε τον συνδυασμό αρωμάτων και χυτεύουμε αμέσως. Περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς και ξεκαλουπώνουμε.

Για τα κεριά Σώματα

Προετοιμάζουμε τα καλούπια μας ανοίγοντας στην βάση μια τρύπα για να περάσει το φυτίλι. Στο μεταξύ παίρνουμε λίγο από το φύλλο χρυσού με το δάχτυλό μας και προσπαθούμε να το στερεώσουμε/κολλήσουμε μέσα στο καλούπι σιλικόνης. Στη συνέχεια λιώνουμε το κίτρινο και λευκό  μελισσοκέρι στους 85 βαθμούς, προσθέτουμε τον συνδυασμό αρωμάτων και ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στο καλούπι προσπαθώντας να στερεοποιήσουμε τα φύλλα χρυσού. Αν ξεκολλάνε, με ένα ξυλάκι τα πιέζουμε στα τοιχώματα εωσότου το κερί κρυώσει και δεν βγαίνουν από την θέση τους (κατά το δυνατόν). Χυτεύουμε τα υπόλοιπο κερί. Περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς και ξεκαλουπώνουμε.


image_printΕκτύπωση

Similar Posts

2 Comments

  1. καλημερα

    δεν θα χρειαστει να προσθεσουμε στο λιωμενο μελισσοκερι (εκτος απο το αιθ. ελαιο) καποιο επιπλεον λαδι πχ λαδι καρυδασ η φοινικελαιο κτλ?? αν ναι σε τι αναλογια

    ευχαριστω

    1. Γεια σας, όχι δεν χρειάζεται να προσθέσετε κάτι άλλο. Ακολουθήστε την συνταγή ως έχει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *