|

Με άρωμα αγγουριού φέρνουμε το καλοκαίρι λίγο πιο κοντά! Σαπούνι!

Ένα νέο, δροσερό και πολύ ρεαλιστικό άρωμα αγγουριού, το Cucumber 3in1, προστέθηκε στην γκάμα των αρωμάτων μας και δημιουργούμε κατασκευές που υπόσχονται να φέρουν το ζεστό και χαλαρό καλοκαίρι λίγο πιο κοντά μας!

Cucumber CP Soap

Ένα απλό, δροσερό σαπούνι!

Υλικά για 1.2 kg

285,00 γρ Φουντουκέλαιο

300,00 γρ Λάδι Κανόλα

150,00 γρ Λάδι καρύδας

100,00 γρ Φοινικέλαιο

120,00 γρ Καυστική Σόδα

300,00 γρ Απιονισμένο νερό

12,0 γρ Γαλακτικό νάτριο

12,00 γρ Άρωμα Cucumber

1/2 κ.γ. Πράσινο pigment

1/2 κ.γ. Λευκό pigment

Pistachio Mica

Διαδικασία

Λιώνουμε το λάδι καρύδας με το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace χωρίζουμε το σαπούνι στα δύο και χρωματίζουμε αναλόγως. Λίγο πριν χυτεύσουμε προσθέτουμε το άρωμα (ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Το άρωμα επιταχύνει πάρα πολύ!).  Αμέσως ρίχνουμε στο καλούπι το μίγμα από κάποιο ύψος για να δώσουμε ακανόνιστα σχέδια.

Αν θέλουμε κόβουμε στα δύο όμορφα και χαριτωμένα καλαμάκια για να δώσουμε παιχνιδιάρικη όψη και πασπαλίζουμε με pistachio mica για μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Αφήνουμε το σαπούνι στο καλούπι για 24 ώρες και ξεκαλουπώνουμε. Κόβουμε αμέσως. Αφήνουμε να ωριμάσει για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν την χρήση.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *