Νέα φυτικά κεριά Yucca Wax Blends

Τα δύο νέα μας φυτικά κεριά Yucca Wax Blend σκληρό και μαλακό είναι διαθέσιμα για όλους τους αρχάριους και όχι μόνο κηροπλάστες. Ας δούμε λίγα λόγια για το καθένα και κυρίως ας μάθουμε τί είναι αυτό που κάνει τα Yucca Wax Blends να ξεχωρίζουν σε σχέση με τα υπόλοιπα φυτικά κεριά.

Σκληρό κερί Yucca

Πρόκειται για ένα ειδικό μίγμα που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για κεριά σε καλούπι. Είναι 100% φυτικό μίγμα από που περιλαμβάνει σόγια, μελισσοκέρι, ελαιοκράμβη, καρύδα και άλλα βιοαποικοδομήσιμα κεριά. Μπορεί να αναμειχθεί με άρωμα και κατάλληλες χρωστικές.

Ιδιότητες του μίγματος: 

  • Πρόκειται για μίγμα βιολογικών πρώτων υλών φυτικής προέλευσης με ανιχνεύσιμη ιστορία διύλισης.
  • Δεν περιέχει υπολείμματα διαλυτών, τεχνητές χρωστικές ή αρώματα
  • Φιλικό προς το περιβάλλον και βιοδιασπώμενο
  • Δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα

Τα πλεονεκτήματα των κεριών που φτιάχνονται με αυτό το μίγμα είναι ότι:

  • Δεν συρρικνώνονται ούτε λυγίζουν όταν κρυώνουν
  • Ξεκαλουπώνονται πολύ εύκολα χωρίς να σπάνε
  • Είναι ανθεκτικά και δεν θρυμματίζονται
  • Έχουν λεία επιφάνεια
  • Κάνουν καθαρή και σταθερή καύση

Ποσοστό χρήσης αρώματος: Έως 5%

Ποσοστό χρήσης υγρού χρώματος: Έως 1.5%

Καλό είναι η θερμοκρασία του να μην ξεπεράσει τους 90ο Κελσίου καθώς μπορεί να αποχρωματίσει.

Είναι ιδανικό για χύτευση σε μεταλλικά καλούπια.

Μαλακό κερί Yucca

Πρόκειται για ένα ειδικό μίγμα που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για κεριά σε δοχείο. Είναι 100% φυτικό μίγμα από που περιλαμβάνει σόγια, μελισσοκέρι, ελαιοκράμβη, καρύδα και άλλα βιοαποικοδομήσιμα κεριά. Μπορεί να αναμειχθεί με άρωμα και κατάλληλες χρωστικές.

Ιδιότητες του μίγματος: 

  • Πρόκειται για μίγμα βιολογικών πρώτων υλών φυτικής προέλευσης με ανιχνεύσιμη ιστορία διύλισης.
  • Δεν περιέχει υπολείμματα διαλυτών, τεχνητές χρωστικές ή αρώματα
  • Φιλικό προς το περιβάλλον και βιοδιασπώμενο
  • Δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα

Τα πλεονεκτήματα των κεριών που φτιάχνονται με αυτό το μίγμα είναι ότι:

  • Αρκεί μία χύτευση
  • Έχουν εξαιρετική προσκόλληση στα τοιχώματα του δοχείου χωρίς να σπάνε ή να συρρικνώνεται η επιφάνειά τους
  • Έχουν καθαρή καύση διαρκείας με σταθερή αποδέσμευση του αρώματος

Ποσοστό χρήσης αρώματος: Έως 15%

Ποσοστό χρήσης υγρού χρώματος: Έως 1.5%

Καλό είναι όταν το λιώνουμε η θερμοκρασία του να μην ξεπεράσει τους 95o Κελσίου για πολύ ώρα καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Προτεινόμενη χύτευση στους 70ο-80ο Κελσίου.

Προσοχή! Χώρος και συνθήκες εργασίας:

Οι συνθήκες είναι σημαντικές για σταθερό αποτέλεσμα, επομένως συνιστούμε προσεκτική διαχείριση όσον αφορά τη θερμοκρασία δωματίου, την υγρασία και τη ροή αέρα. Η θερμοκρασία δωματίου πρέπει να είναι 23-26 °C.

Η υγρασία πρέπει να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα 20-40%. Η ροή του αέρα πρέπει να είναι ελάχιστη, χωρίς άμεση έκθεση στην επιφάνεια του κεριού.

Προετοιμασία των δοχείων πριν τη χύτευση:

Ελέγξτε τους ρύπους των δοχείων. Πρέπει να είναι καθαρά χωρίς σταγόνες σκόνης ή νερού. Τα δοχεία θα πρέπει να ρυθμίζονται σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 25οC. Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με προ-θερμασμένα δοχεία στους 45-55°C.

Παρακάτω ακολουθεί ένας πίνακας που μας βοηθά

Θερμοκρασία περιβάλλοντος     Προτεινόμενη θερμοκρασία χύτευσης

16 – 20 °C                                    73 – 75 °C

21 – 25 °C                                    75 – 78 °C

26 – 30 °C                                    78 – 80 °C

** Οι οδηγίες που αφορούν τον χώρο και τις συνθήκες εργασίας στην κατασκευή ενός κεριού σε ποτήρι ισχύουν και για τα υπόλοιπα είδη κεριού όπως η σόγια.

Το Orestis Craft Center είναι ο μοναδικός εισαγωγέας των κεριών Yucca για την Ελλάδα.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

22 Comments

  1. Καλημέρα σας, το ποσοστό χρήσης αρώματος για wax melts, χρησιμοποιώντας το κερί Yucca είναι όντως 5%? Μου κάνει εντύπωση, επειδή συνήθως στα wax melts μπορούμε να βάλουμε έως και 15? Έχει προφανώς να κάνει με αυτό το είδος κεριού?
    Ευχαριστώ πολύ

    1. Γεια σας, ακριβώς όπως το λέτε. Ο κατασκευαστής προτείνει αυτό το ποσοστό, εμείς όμως το έχουμε δοκιμάσει αρώματα και σε μεγαλύτερο ποσοστό χωρίς πρόβλημα. Θα πρέπει να πειραματιστείτε.

  2. Καλησπέρα σας, το κερί yucca μπορώ να το χρησιμοποιο σε σιλικόνη καλουπι Ευχαριστώ..

  3. γεια σας, χρησιμοποιήσα το σκληρό yucca σε καλουπι σιλικόνης και στο ξεκαλουπωμα είχε σχεδον κολλήσει και το κερί έσπαγε στη προσπάθεια να το βγάλω. τι λάθος μπορεί να χει γίνει;

  4. Καλησπερα!
    Θα ηθελα να μαθω ποσο χρονο χρειαζεται το σκληρο κερι yucca για να μπορω να το βγαλω απο το καλούπι σιλικόνης χωρις να χαλασει;
    Σας ευχαριστω εκ των προτερων

    1. Γεια σας, αναλόγως το μέγεθος του καλουπιού. Γενικά καλό είναι να αφήνετε τα κεριά σας αρκετές ώρες πριν ξεκαλουπώσετε. Όσο πιο μεγάλο το κερί τόσο περισσότερη ώρα το αφήνετε.

  5. χρησιμοποιώ σκληρό κερί σόγιας για κερί σε καλούπι το αποτέλεσμα εμφανισιακά είναι τέλειο όταν όμως το ανάβω το κερί λιώνει κσι ανοίγει στα τοιχώματα και χαλάει αμέσως.
    τι κάνω λάθος;;;;

  6. σε κερί yucca μπορώ να χρησιμοποιήσω χρώματα mica και σε το πόστο και σε τι θερμοκρασία κεριού ;

    1. Γεια σας, γενικά τα mica δεν συνιστώνται για τον χρωματισμό των κεριών παρά μόνο διακοσμητικά, δηλαδή να βάψετε την επιφάνεια του κεριού.

  7. Καλησπέρα σας,
    Το σκληρό κερί yucca, είναι μόνο για καλούπια?
    επίσης θα ήθελα να πάρω χρώματα από εσάς ποια μου προτείνετε? και τέλος αν μπορείτε να μου πείτε για το κερί yucca μέχρι τι θερμοκρασία πρέπει να φτάσει? τι θερμοκρασία ρίχνω το έλαιο και τι θερμοκρασία κάνω τη χύτευση.
    ευχαριστώ!

    1. Καλησπέρα σας και καλή χρονιά, τα σκληρά κεριά ανεξαιρέτως είναι μόνο για καλούπια και για wax melts. Προτείνουμε τα υγρά χρώματα κεριού που είναι ευδιάλυτα και έχουν φωτεινές αποχρώσεις. Το κερί Yucca χυτεεύεται μάξιμου στους 85-90 βαθμούς. Μόλις το αποσύρετε από τη φωτιά θα βάλετε και το άρωμα.

  8. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!
    Το μαλακό κερί σόγιας που χρησιμοποιείται για βάζο μέχρι τι θερμοκρασία πρέπει να φτάσει το κερί στο λιώσιμο, να ρίξω το άρωμα και να χυτεύσω? ευχαριστώ!

    1. Γεια σας, το μαλακό κερί σόγιας καλό είναι να χυτεύεται στους 50-55 βαθμούς. Το λίωνετε στους 80 και στην ίδια θερμοκρασία ρίχνετε το άρωμα και το χρώμα. Δείτε και εδώ.

  9. Καλησπέρα σας. Ακολούθησα όλες τις οδηγίες και το αποτέλεσμα με έχει απογοητεύσει.
    το χρησιμοποιήσα σε καλούπια σιλικόνης.
    Η εμφάνιση του οπτικά φαινόταν τέλεια, αλλά, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο καλούπι, είχε πολύ δυνατή προσκόλληση κι έβγαινε πολύ δύσκολα κι αμέσως έσπαγε σε κομμάτια.

    1. Καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα, καλύτερα να επικοινωνήσετε με τον Πέτρο στο supportcandle@candlemaking.gr για να δείτε τι μπορεί να πήγε λάθος και είχατε αυτό το αποτέλεσμα.

  10. Το κερί yucca έχει την ίδια καύση με το κερί σόγιας;
    Θέλει τα ίδια φυτίλια;
    Έχω την εντύπωση πως θερμάνει πολύ το γυάλινο ποτήρι όταν καίει έστω και λίγη ώρα

    1. Γεια σας, όχι δεν έχει την ίδια καύση με τη σόγια καθώς πρόκειται για μίγμα φυσικών κεριών. Δείτε παρακαλώ εδώ περισσότερα.

  11. Καλησπέρα σας. το μαλακο κερι yucca ειναι ευκολο για καποια τελειως μα τελειως αρχαρια; για κερι για μπομπονιερα και χωρια καμια αλλη επαφη με δημιουργια κεριων, τι προτεινετε για κατι ευκολο; ευχαριστω πολυ

    1. Γεια σας, το μαλακό κερί Yucca δεν διατίθεται πλέον. Σας προτείνουμε αρχικά να διαβάσετε τις σημειώσεις μας της Κηροπλαστικής Αρχαρίων για να μπείτε στο κλίμα.
      Η μαλακή σόγια είναι ένα εύκολο κερί για ποτήρι με το οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε, αλλά θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε στο παραπάνω φυλλάδιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *