Πώς μπορώ να κάνω διαυγή τα body & τα linen mist;

Όσοι ασχολούμαστε με την παρασκευή body & fabric mist στα οποία πρέπει να ενσωματώσουμε μεγάλο ποσοστό νερού με κάποιο έλαιοδιαλυτό συστατικό  (άρωμα, αιθέριο έλαιο, συντηρητικό) βρισκόμαστε πάντα στη δυσάρεστη θέση να βλέπουμε το μίγμα μας να θολώνει μόλις αναμίξουμε το νερό με το άρωμα.

Επιτέλους έχουμε το  υλικό εκείνο που θα μας επιτρέψει να έχουμε σχεδόν απόλυτη διαύγεια στα μίγματά μας.

Είναι ο διαλυτοποιητής Solubilisant LRI!

Πρόκειται για μίγμα επιφανειοδραστικών σχεδιασμένο να διαλυτοποιεί τα συνθετικά αρώματα, τα αιθέρια έλαια, τις βιταμίνες και άλλα λιποδιαλυτά συστατικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του οινοπνεύματος σε πολλά καλλυντικά και προϊόντα αρωματοποιίας.

Πλεονεκτήματα

  • Μειώνει την κολλώδη αίσθηση στο δέρμα
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ήπιο επιφανειοδραστικό σε υποαλλεργικές συνθέσεις
  • Δεν αλλοιώνει την μυρωδιά του αρώματος
  • Εξαιρετικά σταθερό σε μικρογαλακτώματα -Ιδανικό HLB
  • Δεν αφρίζει
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνθέσεις χωρίς αλκοόλ

Τρόπος και ποσοστό χρήσης

Θερμαίνουμε και ομογενοποιούμε το Solubilisant LRI στους 50 βαθμούς (μπαιν μαρί)- Αναμιγνύουμε το Solubilisant LRI με το λιπαρό μας συστατικό (άρωμα, αιθέριο έλαιο κλπ- εδώ ανήκει και το συντηρητικό)- Προσθέτουμε νερό ανακατεύοντας αργά στην αρχή και επιταχύνοντας στη συνέχεια.

Προσοχή: Εάν η θερμοκρασία του μίγματος είναι μικρότερη από 30 βαθμούς Κελσίου, το μίγμα μπορεί να πάρει τη μορφή σφιχτού ζελέ και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να διαλυθεί.

Χρησιμοποιείται από 1 έως 30 %.

Στα πειράματα που διενεργήσαμε όπως βλέπετε και στις εικόνες, πειραματιστήκαμε με διάφορα ποσοστά και υλικά ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Καταλήγουμε σε ένα ποσοστό 6-7% ως το ιδανικό για χρήση σε body mists, fabric mists ή toners προσώπου.

Στην κεντρική φωτογραφία, το 1ο (από αριστερά) μπουκάλι περιέχει 2% άρωμα, 1% συντηρητικό Microcare DB και καθόλου Solubilisant. Παρατηρούμε ότι το λιπαρό στοιχείο έχει σωρευτεί ψηλά. Στις υπόλοιπες πειραματιζόμαστε με τα % του διαλυτοποιητή και των αρωμάτων για να δούμε σε ποια συνθήκη το μίγμα είναι απόλυτα διαυγές.

Στο 2ο (από αριστερά) μπουκάλι έχουμε 7% Solubilisant LRI , 1% Αιθέριο έλαιο, 1 % Συντηρητικό Preseravative 12 και στο 4ο μπουκάλι έχουμε 6% Solubilisant LRI , 2% Άρωμα και 1 % Συντηρητικό Microcare DB.

Η διαφορά είναι εμφανής. Δοκιμάστε το και γράψτε μας τα σχόλια σας στις σελίδες μας στα social media !

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

2 Comments

  1. Καλησπέρα σας , θα μπορούσατε να μας δώσετε συνταγές για Body & Fabric/Linen Mists με αυτό το υλικό? Ευχαριστώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *