Φθινοπωρινά σαπούνια γλυκερίνης με ένθετα

Από τις αγαπημένες μας κατασκευές παραδοσιακά είναι το σαπούνι γλυκερίνης με διαφάνεια και ένθετα.

Η βάση σαπουνιού Extra Clear μας επιτρέπει να παίξουμε δημιουργικά και να αναδείξουμε και άλλα υλικά μέσα στα σαπούνια. Φέτος επιλέγουμε από τις αποχρώσεις των mica σε καφέ και πορτοκαλί, άρωμα φθινοπωρινό και διακοσμητικά σαπούνια σε ανάλογα σχέδια.

Για την κατασκευή της φωτογραφίας θα χρειαστούμε:

Διάφανη βάση σαπουνιού γλυκερίνης Extra Clear

Καλούπι σιλικόνης Κύλινδροι 8 θέσεων

Καλούπια σιλικόνης Donuts super mini, Φρούτα και ξηροί καρποί, Φύλλα διάφορα

Άρωμα Apple Pumpkin 3in

Χρώματα Golden Pumpkin Mica, Chestnut Brown Mica

Λοσιόν οινοπνεύματος για ψεκασμό

Διαδικασία

Ακολουθούμε την βασική διαδικασία για την κατασκευή των σαπουνιών γλυκερίνης όπως περιγράφεται σε αυτό το βίντεο.

Ρίχνουμε μια στρώση από το διάφανο σαπούνι (χωρίς άρωμα και χρώμα) στο καλούπι και περιμένουμε να κρυώσει εντελώς. Στο μεταξύ προετοιμάζουμε τα ένθετα σαπουνάκια. Λιώνουμε μια ποσότητα σαπουνιού, την αρωματίζουμε με ποσοστό αρώματος 3% και προσθέτουμε λίγο από τα χρώματα mica. Ετοιμάζουμε και από τα δύο χρώματα.

Χυτεύουμε στα μικρότερα καλουπάκια και αφήνουμε να σκληρύνουν εντελώς πριν τα ξεκαλουπώσουμε.

Ψεκάζουμε με την αλκοολούχο λοσιόν το πρώτο στρώμα του διάφανου σαπουνιού. Τοποθετούμε τα μικρά σαπουνάκια σε όποια διάταξη μας αρέσει και ξαναψεκάζουμε. Ρίχνουμε λίγο από το λιωμένο διάφανο σαπούνι (προσοχή σε θερμοκρασία κάτω από 55 βαθμούς) για να τα στερεοποιήσουμε. Αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς.

Προετοιμάζουμε το τελευταίο στρώμα, λιώνοντας και πάλι το διάφανο σαπούνι και προσθέτοντας άρωμα και χρώμα. Ψεκάζουμε το προηγούμενο στρώμα με το οινόπνευμα και σε θερμοκρασία 55-50 βαθμών ρίχνουμε το χρωματιστό σαπούνι.

Αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς και ξεκαλουπώνουμε.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

4 Comments

  1. Καλό Φθινόπωρο κι ευχαριστώ που μου στέλνετε τα ωραία σας!
    Ελενη

  2. Ευχαριστούμε πολυ για τις αναλυτικές οδηγίες! Θελω να δουλέψω την εξτρα διαφανη κ την λευκή vanilla stable που σγορασα από εσάς. Η ερωτηση μου ειναι αν πρέπει να τα συσκευασω αεροστεγώς (τυλιγμένα με πλαστικη μεμβράνη πχ) οταν τα ξεκαλουπωσω ή αν μπορώ να τ αφήσω κ μη συσκευασμένα (υψηλη υγρασία λόγω εποχής βέβαια…)

    1. Καλημέρα σας! Εννοείτε ότι θα τα συσκευάσετε σχεδόν αμέσως! Ο καιρός είναι πολύ υγρός και τα σαπούνια θα ιδρώσουν πολύ γρήγορα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *