|

Choco Berry Intense Body Mist

Αναβαθμίζουμε την παλαιότερη συνταγή μας για body mist και φτιάχνουμε μια πιο δυνατή σύνθεση, προσθέτοντας και οινόπνευμα για μεγαλύτερη διάρκεια του αρώματος.

Φτιάχνουμε στην ουσία μια πολύ ελαφριά κολώνια με άρωμα που διαρκεί. Για την συνταγή αυτή, επιλέξαμε δύο αγαπημένα αρώματα που ο συνδυασμός τους είναι υπέροχος!

Υλικά για 100 γρ

4 γρ Άρωμα Framboise 3in1
3,5 γρ Άρωμα Σοκολάτα 3in1
35 γρ Οινόπνευμα
2 γρ Glucam P20
55,5 γρ Νερό

Διαδικασία

Σε καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο, ζυγίζουμε χωριστά τα αρώματα. Σε δεύτερο ίδιο δοχείο ζυγίζουμε το οινόπνευμα με το Glucam P20 και ρίχνουμε το μίγμα αρωμάτων. Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό ανακατεύοντας διαρκώς. Ιδανικά αφήνουμε το αρωματικό μίγμα να σταθεί για μερικές εβδομάδες πριν εμφιαλώσουμε.

Τι πρέπει να προσέξουμε: Το ποσοστό χρήσης του αρώματος για την συγκεκριμένη συνταγή είναι 7.5% και είναι το μέγιστο, δεν μπορούμε να το αυξήσουμε. Τα αρώματα που επιλέξαμε έχουν ποσοστό χρήσης για κολώνια έως 15% επομένως είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων. Εάν επιλέξουμε άρωμα με μικρότερο ποσοστό χρήσης, θα προσαρμόσουμε τη συνταγή αναλόγως, αυξάνοντας ισόποσα το νερό και οινόπνευμα.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

5 Comments

  1. Καλημέρα σας!
    μπορείτε να με βοηθήσετε με τις αναλογίες;
    προμηθεύτηκα το winter spices και το μελομακαρονο!
    τι αναλογίες θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω σε γραμμάρια για να έχω ένα αποτέλεσμα με κύριο άρωμα το winter spice και μια ελαφριά αίσθηση του μελομακάρονου;

    1. Καλημέρα σας, δυστυχώς τα αρώματα που επιλέξατε δεν ενδείκνυνται για αυτήν την κατασκευή. Το Μελομακάρονο δεν είναι κατάλληλο για καλλυντικά και για την κατασκευή κολώνιας έχει ελάχιστον ποσοστό χρήσης 1% και το Winter Spice δεν ενδείκνυται καθόλου, θα μπορούσατε δηλαδή και αυτό πάλι στο 1% να το βάλετε. Η συνταγή αυτή για να έχει επιτυχία όπως θα διαβάσετε έχει μεγαλύτερο ποσοστό αρώματος.

      1. έχετα απόλυτο δίκιο παρανόησα τη χρήση του καλλυντικού με της κολώνιας.
        σε κάθε περίπτωση οφείλω να ομολογήσω πως είναι από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει! το προτείνω σε όλους για όποια χρήση επιτρέπεται!

  2. Καλησπέρα υπάρχει πρόβλημα αν εμφιαλωσουμε κατευθείαν? Και πόση διάρκεια ζωής έχει?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *