Φθινοπωρινό Μωσαϊκό

Θα έχετε ήδη καταλάβει πως μια από τις αγαπημένες τεχνικές μας είναι τα σαπούνια Confetti ή αλλιώς τα σαπούνια ψυχρής μεθόδου που γίνονται με υπολείμματα άλλων σαπουνιών.

Φτιάχνουμε τώρα ένα τέτοιο σαπούνι σε στυλ μωσαϊκό με φθινοπωρινό άρωμα και χρώμα.

Υλικά για 1 κιλό σαπουνιού

300 γρ το τρίμμα σαπουνιού

700 γρ η λευκή σαπουνόμαζα

Θα χρειαστούμε 300 γρ από υπολείμματα σαπουνιού ψυχρής μεθόδου τα οποία ψιλοκόβουμε.

Για τη βασική σαπουνόμαζα

Καλούπι της επιλογής σας (εμείς χρησιμοποιήσαμε το καλούπι 1.3 κιλών- προσοχή δεν θα γεμίσει μέχρι πάνω).

125 γρ Απιονισμένο νερό

73 γρ Καυστική σόδα

7 γρ Γαλακτικό νάτριο

150 γρ Λάδι Κανόλα

75 γρ Λάδι Καρύδας

100 γρ Φοινικοπυρηνέλαιο

175 γρ Ελαιόλαδο

½ κ.γ. Διοξείδιο τιτανίου σε σκόνη διαλυμένο σε 2 κ.γ. λάδι Κανόλα με ελάχιστο καφέ οξείδιο για να γίνει μπεζ

3 γρ άρωμα Pumpkin Souffle + 4 γρ άρωμα Apple Pumpkin

Διαδικασία

Προετοιμάζουμε το συνδυασμό αρωμάτων και ψιλοκόβουμε καλά τα υπολείμματα σαπουνιού.

Στη συνέχεια, λιώνουμε το λάδι καρύδας και το φοινικοπυρηνέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το υγρό μας λάδι. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (35-40οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace προσθέτουμε το άρωμα και ανακατεύουμε ελαφρά.  Προσθέτουμε το λευκό χρώμα και το συνδυασμό αρωμάτων ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τρίμματα σαπουνιού ανακατεύοντας καλά. Χυτεύουμε στο καλούπι.

Ψεκάζουμε το σαπούνι με λοσιόν οινοπνεύματος για να αποφύγουμε τη δημιουργία της σκόνης από την ανθρακική σόδα που δημιουργείται (soda ash), σκεπάζουμε το καλούπι και το μονώνουμε με κουβέρτα ή πετσέτες ώστε να αναπτυχθεί η θερμοκρασία απαραίτητη για την δημιουργία φάσης τζελ (ζωντανά χρώματα).

Το αφήνουμε για 12-24 ώρες. Κόβουμε και αφήνουμε να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.

 

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *