Κρεμώδες Σαπούνι Ευκάλυπτου

 

Ένα πρωτότυπο σαπούνι ψυχρής μεθόδου με αίσθηση κρέμας! Αναζωογονητικό χάρη στο ανθόνερο Ευκαλύπτου και το μίγμα αιθερίων ελαίων.

Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει υψηλά ποσοστά σκληρών λαδιών και βουτύρων (στερεά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) διότι για το σαπούνι αυτό χρησιμοποιούμε το μίξερ του κέικ για να δώσουμε στο σαπούνι όγκο και να στέκεται όπως η σαντιγύ.

Υλικά για 1 ½ κιλό

200 γρ λάδι καρύδας

300 γρ φοινικοπυρηνέλαιο

150 γρ βούτυρο καριτέ

200 γρ βούτυρο κακάο

100 γρ βερικοκέλαιο

50 γρ λάδι αβοκάντο

150 γρ καυστική σόδα

375 γρ ανθόνερο ευκαλύπτου

Για άρωμα φτιάχνουμε μίγμα από : 2γρ αιθέριο έλαιο κέδρος, 5γρ αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι, 10γρ αιθέριο έλαιο λεβάντα, 5γρ αιθέριο έλαιο ευκάλυπτος, 1,5γρ αιθέριο έλαιο λεμόνι, 1,5γρ αιθέριο έλαιο μέντας.

Για το χρώμα θα χρειαστούμε

½ κ.γ. λευκό pigment

1 κ.γ. purple passion mica διαλυμένο σε 3 κ.γ. αμυγδαλέλαιο

1 κ.γ. tropical temptation mica διαλυμένο σε 3 κ.γ. αμυγδαλέλαιο

Διαδικασία

Ζυγίζουμε και προσθέτουμε την καυστική σόδα στο ανθόνερο και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Η θερμοκρασία της πρέπει να φτάσει στους 5οC.

Λιώνουμε τα στερεά λάδια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρουν τη μορφή φυτίνης. Χτυπάμε με μίξερ για το κέικ στο δυνατό μέχρι το μίγμα να γίνει άσπρο και να έχει παχιά υφή. Ζυγίζουμε το λάδι αβοκάντο και το βερυκοκέλαιο και προσθέτουμε σε αυτά το μίγμα των αιθερίων ελαίων. Με το μίξερ στο χαμηλό χτυπάμε τα λάδια και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα λάδια. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο δυνατό μέχρι η μάζα μας να ξαναφουσκώσει.

Προσθέτουμε τη σόδα σιγά σιγά και χτυπάμε με το μίξερ στο χαμηλό. Αυξάνουμε την ένταση και συνεχίζουμε μέχρι να μπορεί η σαντιγύ να στέκεται σε κορυφές.

Χωρίζουμε το μίγμα σε 3 ίσα μέρη και χρωματίζουμε. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο καλούπι σε στρώσεις και χτυπάμε καλά το καλούπι για να μην μένουν κενά ανάμεσα στις στρώσεις.

Αφήνουμε για 24 ώρες, ξεκαλουπώνουμε και αφήνουμε να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *