A Frozen Fairytale! Παραμυθένιο σαπούνι

Φέτος τις γιορτές, η θεματική μας βιτρίνα θα θυμίζει παραμύθι! Οι κατασκευές μας εμπνέονται από τη Χριστουγεννιάτικη παιδική λογοτεχνία και ο στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε τον επισκέπτη μας σε μέρη παραμυθένια, μαγικά, γιορτινά!

Ξεκινάμε με ένα “all time classic” σαπούνι σε στυλ Frozen (ή Winter Wonderland) χρησιμοποιώντας την τεχνική του embedding και του soap frosting.

Tip! Συνδυάσαμε τα αρώματα Burnt Sugar και Σύκο και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά καταπληκτικό! Δοκιμάστε το!!

Burnt sugar & Fig ή Winter Wonderland Σαπούνι Γλυκερίνης  

Σαπούνι με ένθετο σωλήνα Αστέρι

Υλικά

Για το αστέρι

100 γρ διάφανη βάση σαπουνιού γλυκερίνης

2 γρ άρωμα Burnt Sugar

1 γρ άρωμα Σύκο

Λίγο χρώμα Zenicolor Solo Magic

Καλ. Ειδ. Σιλικόνης Σωλήνας Αστέρι

*** Θα μας περισσέψει λίγο σαπούνι το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε μερικά σαπουνάκια στο καλούπι Winter Stars για να διακοσμήσουμε την επιφάνεια στο τέλος.

Για τη βάση του σαπουνιού

900 γρ βάση σαπουνιού γλυκερίνης με γάλα κατσίκας

17 γρ άρωμα Burnt Sugar

10 γρ άρωμα Σύκο

Zenicolor Solo Magic

Zenicolor Solo Rose

Glitter ασημί

Καλούπι πλαστικό Soap Block 975 gr

Για τη διακόσμηση

500 γρ Πάστα σαπουνιού

Glitter ασημί

Zenicolor Solo Magic

8 γρ άρωμα Burnt Sugar

7 γρ άρωμα Σύκο

Κορνέ

Προετοιμάζουμε το αστέρι με την γνωστή διαδικασία.

Για τη βάση : Ακολουθούμε την γνωστή διαδικασία. Αρωματίζουμε και μετά χωρίζουμε το μίγμα στα δύο  και βάφουμε με τα δύο χρώματα. Στόχος είναι να κάνουμε swirling.

Χυτεύουμε ταυτόχρονα λίγη ποσότητα και από τα δύο στρώματα. Ρίχνουμε μπόλικο glitter στην επιφάνεια και περιμένουμε να κρυώσει αρκετά το στρώμα αυτό ώστε να υποστηρίξει το αστέρι.

Όταν είναι έτοιμο, ψεκάζουμε την επιφάνεια με λοσιόν οινοπνεύματος και τοποθετούμε το αστέρι κατά μήκος του καλουπιού.

Σε θερμοκρασία 55 βαθμών ρίχνουμε ταυτόχρονα το υπόλοιπο σαπούνι (ταυτόχρονα και τα δύο χρώματα όπως και πριν) για να καλύψουμε την επιφάνεια.

*** Αν θέλουμε πριν χυτεύσουμε το δεύτερο στρώμα μπορούμε να ρίξουμε μπόλικο glitter για να κάνουμε μια ιδιαίτερη glitter line

Για τη διακόσμηση της κορυφής: Χτυπάμε στο μίξερ του κέικ την πάστα σαπουνιού. Χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και χρωματίζουμε και αρωματίζουμε ως εξής:

Το μεν πρώτο μόνο με λίγο ασημί glitter και άρωμα Burnt Sugar και το δεύτερο με λίγο Zenicolor Solo Magic και άρωμα Σύκο.

Τοποθετούμε τα δύο μίγματα σε ευρύχωρο κορνέ ζαχαροπλαστικής για να αποκτήσουμε διχρωμία. Διαλέγουμε όποια μύτη μας αρέσει. Στολίζουμε την επιφάνεια του σαπουνιού μας και διακοσμούμε με τα αστεράκια που φτιάξαμε αρχικά.

Αφήνουμε μερικές ώρες να σταθεί η σαντιγί και μετά κόβουμε το σαπούνι μας.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

2 Comments

  1. Η σαντιγί μετά θα σκληρύνει ώστε να μπορούμε να το συσκευάσουμε; Δε θα έπρεπε να βάλουμε υγρή γλυκερίνη μέσα; Γτ αν το τυλίξουμε με μεμβράνη δε θα χαλάσει το σχέδιο; Ευχαριστώ

  2. Καλημέρα σας, σκληραίνει αρκετά ώστε να στέκεται αλλά δεν είναι πάρα πολύ σκληρό ειδικά όσο ο καιρός είναι υγρός. Ίσως με την μεμβράνη να χαλάσει. Καλύτερα θα είναι να το συσκευάσετε σε κουτί:
    https://www.candlemaking.gr/el/%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%AC%CF%81/1072-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AF.html?search_query=%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7&results=24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *