Christmas Geometry !

Τα γεωμετρικά σαπούνια είναι πλέον τα αγαπημένα μας! Είναι τόσες πολλές οι παραλλαγές που μπορεί κανείς να επιλέξει και να δημιουργήσει πολύ ξεχωριστά σαπούνια και μάλιστα αρκετά εύκολα!

Η τάση φέτος στα χρώματα έχει ξεχωρίσει το δαμασκηνί και το γκρενά ως το πια εντυπωσιακά και γιορτινά χρώματα. Τις αποχρώσεις αυτές τις βρίσκουμε στα ρούχα, στα προϊόντα μακιγιάζ αλλά και σε πολλά είδη διακόσμησης.

Πειραματιζόμαστε με τα χρώματα mica για να αποδώσουμε τις αποχρώσεις αυτές  στο σαπούνι και χρησιμοποιούμε το άρωμα Plum 3in1 . Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό και κομψό σαπούνι!

Christmas Geometry CP Soap

Υλικά 

1.3 kg καλούπι με ένθετο σιλικόνης

312,00 γρ Ελαιόλαδο

156,00 γρ Φοινικέλαιο

156,00 γρ Λάδι Καρύδας

104,00 γρ Λάδι αβοκάντο

104,00 γρ Καυστική σόδα

268,00 γρ Απιονισμένο νερό

13,00 γρ Γαλακτικό νάτριο

13,00 γρ Άρωμα Plum (επιταχύνει ελαφρά)

½  κ.γ. Fiery fusion mica + ½  κ.γ. Purple passion mica διαλυμένα σε 3 κ.γ.  λάδι κανόλα + ελάχιστη Hot Chocolate mica

1 κ.γ. Emerald Lagoon mica διαλυμένη σε 3 κ.γ.  λάδι κανόλα

½  κ.γ. Passionata mica + ½  κ.γ. Purple passion mica διαλυμένα σε 3 κ.γ.  λάδι κανόλα+ ελάχιστη Hot Chocolate mica

Λίγη Gold Sparks mica για τις ενδιάμεσες στρώσεις.

Ένα μικρό σουρωτήρι

Διαδικασία

Αρχικά προετοιμάζουμε τις χρωστικές μας.

Λιώνουμε το λάδι καρύδας με το φοινικέλαιο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα υγρά λάδια. Ακολούθως προετοιμάζουμε το διάλυμα νερού-σόδας. Όταν είμαστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (30-35οC) πρώτον προσθέτουμε το γαλακτικό νάτριο στο διάλυμα σόδας-νερού και αμέσως μετά προχωράμε στην κατασκευή του σαπουνιού με τη γνωστή διαδικασία. Μόλις έχουμε πετύχει ελαφρύ trace χωρίζουμε το μίγμα στα 3 και τα χρωματίζουμε. ΠροσοχήΤο άρωμα επιταχύνει, επομένως καλύτερα είναι να αρωματίσουμε το κάθε μίγμα ξεχωριστά λίγο πριν χυτεύσουμε.

Στερεώνουμε το καλούπι σε κλίση και χυτεύουμε το πρώτο στρώμα σαπουνιού. Με την βοήθεια ενός μικρού σουρωτηριού πασπαλίζουμε με χρυσή mica όλη την επιφάνεια. Περιμένουμε 4-5 λεπτά να σταθεί το πρώτο στρώμα και προσεκτικά χυτεύουμε το δεύτερο στρώμα, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία με την mica. Ολοκληρώνουμε με το τρίτο χρώμα και για την επιφάνεια δημιουργούμε με ένα μυτερό ξυλάκι ακανόνιστα σχέδια.

Ψεκάζουμε το σαπούνι με λοσιόν οινοπνεύματος για να αποφύγουμε τη δημιουργία της σκόνης από την ανθρακική σόδα που δημιουργείται (soda ash), σκεπάζουμε το καλούπι και το μονώνουμε με κουβέρτα ή πετσέτες ώστε να αναπτυχθεί η θερμοκρασία απαραίτητη για την δημιουργία φάσης τζελ (ζωντανά χρώματα).

Το αφήνουμε για 12-24 ώρες. Κόβουμε και αφήνουμε να ωριμάσει για ένα μήνα πριν τη χρήση.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *