Pink Grapefruit Body Mist

Ανοιξιάτικο, δροσερό, λαχταριστό και πολύ τονωτικό το νέο μας άρωμα Pink Grapefruit μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μια πολύ εύκολη σύνταγή σίγουρα θα μας ανεβάσει τη διάθεση!

Pink grapefruit body mist

Υλικά για 100 γρ

88 γρ απιονισμένο νερό

5 γρ άρωμα pink grapefruit 3in1

1 γρ συντηρητικό 12

6 γρ Polysorbate 80

Διαδικασία

Σε καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο ζυγίζω το polysorbate με το άρωμα και το συντηρητικό. Ανακατεύω καλά εωσότου όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν. Προσθέτω σιγά σιγά το νερό ανακατεύοντας διαρκώς.

Εμφιαλώνω σε μπουκάλι 100 ml με σπρέι και απολαμβάνω!

Ένα διακριτικό, τονωτικό πανεύκολο αρωματικό νερό σώματος για όλες τις ηλικίες!

** Το ποσοστό του αρώματος στην συγκεκριμένη συνταγή αφορά το άρωμα Pink Grapefruit. Παρακαλούμε να συμβουλεύεστε τα δελτία IFRA του κάθε αρώματος για τα ανάλογα ποσοστά. Τα έγγραφα αυτά είναι διαθέσιμα μέσω email .

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

40 Comments

  1. Αν θέλω να φτιάξω mist για λευκά είδη…σεντόνια , μαξιλάρια…υπάρχει κάποια συνταγή?
    Η αυτή?

    1. Γεια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνταγή, είναι η πιο ήπια μορφή ώστε και αν έρθει σε επαφή με το δέρμα το σεντόνι π.χ. να μην υπάρξει ενδεχόμενο ερεθισμού από το άρωμα.

  2. Καλησπέρα.
    Το συντηρητικό που βάζουμε είναι για να υπάρχει ημερομηνία λήξης; δλδ είναι για 6 μήνες το προϊόν;
    Ηθελα επισεις να ρωτήσω μπορούμε να βάλουμε κάποιο χρώμα μέσα σε αυτό;
    Ευχαριστώ πολύ.

    1. Γεια σας, χωρίς το συντηρητικό το προϊόν δεν θα κρατήσει πάνω από λίγες ώρες. Είναι απαραίτητο. Η διάρκεια του θα είναι 12 μήνες.
      Μπορείτε να βάλετε 1-2 σταγόνες χρώμα νερού.

  3. Καλησπέρα σας, όταν έριξα το απιονισμενο νερό το υγρό έγινε κατευθείαν ένα λευκό γαλακτερο χρώμα είναι φυσιολογικό η έριξα απότομα το νερό??

  4. Επίσης είναι εφικτό να προσθέσουμε και γκλίτερ και εάν ναι πόσο?

  5. Καλησπερα, για την περιπτωση που θελω το αρωμα να ειναι πιο εντονο, πως θα κανω τις αναλογιες; επισης ποια αρωματα μπορω να χρησιμοποιησω απο το καταστημα σας; τα υπολοιπα υλικα πχ. συντηρητικο, κλπ, τα αγοραζω απο εσας;
    Ευχαριστω! Ειστε τελειοι που απαντατε τοσο αμεσα!! 🙂

    1. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια!
      Μπορείτε να αυξήσετε το ποσοστό του αρώματος μέχρι του όριο που επιτρέπεται. Δείτε εδώ τον σχετικό πίνακα: https://www.candlemaking.gr/blog/wp-content/uploads/2012/10/%CE%A0%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A3-%CE%91%CE%A1%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%A9%CE%9D-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A7%CE%A1%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%A3%CE%95-%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91-05_2021.pdf
      Όσα γραμμάρια αυξήσετε το άρωμα κατά τόσο θα μειώσετε το νερό και θα αυξήσετε το Polysorbate 80. Όλα τα υλικά φυσικά τα βρίσκετε στο http://www.candlemaking.gr

      1. Καλημερα, ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Αν αυξησω τις αναλογιες στο αρωμα, κλπ, η αναλογια στο συντηρητικο θα πρεπει ν αυξηθει;
        Ευχαριστω

        1. Γεια σας, όχι η δοσολογία του συντηρητικού μένει πάντα σταθερή στο 1%.

  6. Όταν χρησιμοποιήσω ένα άρωμα που περιέχει βανίλια, δεν θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα του Body mist? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ?

    1. Γεια σας, εάν εννοείτε τον αποχρωματισμό, στο συγκεκριμένο προϊόν δεν φαντάζομαι να δείτε κάποια διαφορά.

  7. Καλησπέρα σας,
    για αρωματικό σπρέι σε υφάσματα μπορώ να βάλω διαλύτη sl με άρωμα της επιλογής μου και συντηρητικό?
    Ευχαριστώ!

  8. Γεια σας, εάν βάλετε διαλύτη SL δεν χρειάζεται ούτε το νερό ούτε και το συντηρητικό. Δεν θα συνιστούσαμε όμως ένα τέτοιο αρωματικό για λευκά είδη που έρχονται σε επαφή με το δέρμα, πχ σεντόνια. Κάντε το για κουρτίνες ή ταπετσαρίες.

  9. Καλησπέρα. Το 1γρ συντηρητικό στην ουσία είναι μια σταγόνα από το δοσομετρητη; Επειδή η ζυγαριά μου δε μετράει το ένα γρ
    Επίσης το άρωμα πρέπει να είναι κατάλληλο για καλλυντικό;

    1. Γεια σας, όχι δεν είναι μια σταγόνα, θα πρέπει να έχετε ακρίβεια στη ζύγιση, επομένως είναι απαραίτητη η ζυγαριά. Το άρωμα πρέπει να είναι οπωσδήποτε κατάλληλο για συντηρητικό.

  10. Στην επιφάνεια του body mist, διαχωρίζει κάτι σαν έλαιο. Είναι φυσιολογικό;

      1. Ναι με ζυγαριά, κανονικά.. Θα μπορούσε να φταίει κάτι με την ένωση των υλικών; να προσέξω κάτι παραπάνω; ευχαριστώ πολύ!

  11. Διάβασα στα σχόλια ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαλύτης και άρωμα για να φτιάχτει mist για κουρτίνες.
    Αν βάλω MMB διαλύτη…πιο θα είναι η αναλογία στα 100 ml άρωμα και διαλύτη?

    1. Ποια είναι ο καλύτερος τρόπος να μετρήσουμε το 1 γραμμάριο του συντηρητικού 12?
      Δεν το πιάνει η ζυγαριά ..
      Στον δικό του μετρητή που αντιστοιχει?

      1. Γεια σας, θα πρέπει να έχετε μια ζυγαριά ακριβείας, δεν υπάρχει άλλος τρόπος…Συνήθως είναι 2 δόσεις με το δικό του σταγονόμετρο αλλά δεν είναι ακριβής αυτή η μέτρηση!!

  12. Καλησπέρα σας. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω αμυγδαλελαιο και αλόη μέσα,και αν μπορώ πόσο ml στα 100 μπορώ. Ευχαριστώ πολύ!

    1. Γεια σας, όχι στη συγκεκριμένη κατασκευή δεν ενσωματώνονται τα υλικά αυτά.

  13. Καλημέρα σας.
    Φτιαχνω τη συνταγή κ ενω ριχνω πολυ πολθ σιγα το νερο κ ανακατεύω διαρκώς αυτο συνεχιζει να μενει ασπρο αλλα οχι διαφανες. Πως μπορω να πετύχω το διαφανες αποτελεσμα;

  14. Γεια σας, δεν θα πετύχετε διαυγές αποτέλεσμα με αυτή τη συνταγή. Διαυγές αποτέλεσμα μπορεί να υπάρξει μόνο με την χρήση οινοπνεύματος .

    1. καλησπέρα , πως μπορώ να φτιάξω άρωμα για κερι σόγιας; ποια είναι τα υλικά που πρέπει να αγοράσω;

      1. Γεια σας! Δυστυχώς η παρασκευή αρωμάτων για κεριά δεν είναι εύκολη διαδικασία και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει οικιακά. Χρειάζεστε πρόσβαση σε ειδικούς διαλύτες και άλλα υλικά.
        Για να μην παιδεύεστε διαθέτουμε μια τεράστια γκάμα από αρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κερί, σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας αρέσει!

  15. Καλημέρα σας
    Θέλω να μάθω αν μπορώ να φτιάξω body mist με άρωμα μελομακάρονο
    Σας ευχαριστώ

    1. Γεια σας, για να είναι κατάλληλο το άρωμα πρέπει να γράφει στην ετικέτα “κατάλληλο για καλλυντικό”. Εμείς διαθέτουμε αρκετά τύπου αρώματα για αυτήν την κατασκευή.

  16. Γειά σας ,μπορώ να φτιάξω body mist με άρωμα τσιχλοφουσκα;έχω αυτό που είναι για καλλυντικό και σαπούνι.
    Σας ευχαριστώ!

  17. Καλησπέρα μπορώ να προσθέσω χρώμα mica? Και αν ναι πόση ποσότητα?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *