Δημιουργίες με τη Νέα βάση Σαπουνιού Γλυκερίνης Suspension Soap Base

Ένα διάφανο σαπούνι με τη Νέα βάση Σαπουνιού Γλυκερίνης Suspension!

 

Υλικά

600 γρ. βάση σαπουνιού Suspension Soap Base

300 γρ. βάση σαπουνιού Clear Soap Base

Παπαρουνόσπορος

Καλέντουλα αποξηραμένη

Χρώμα μαύρο Pigment

Άρωμα επιλογής σας (εμείς χρησιμοποιήσαμε Amber rose)

Καλούπι πλαστικό μπλοκ (975 γρ.)

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε πρώτα 400 γρ. βάση σαπουνιού Suspension, προσθέτουμε άρωμα και παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε. Χυτεύουμε στο καλούπι 200 γρ. ψεκάζουμε με οινόπνευμα να φύγουν οι φυσαλίδες και το βάζουμε στο ψυγείο να σκληρύνει.

Κατόπιν λιώνουμε τη βάση σαπουνιού Clear, προσθέτουμε άρωμα και χρώμα (15 σταγόνες μαύρο Pigment) και ανακατεύουμε, ψεκάζουμε με οινόπνευμα στο καλούπι με τη Suspension (αυτό το κάνουμε για να κολλήσει το 1ο επίπεδο της σαπουνόμαζας με το 2ο) και χυτεύουμε 100 γρ. από την Clear στο καλούπι. Ψεκάζουμε με οινόπνευμα να φύγουν οι φυσαλίδες και το βάζουμε στο ψυγείο να σκληρύνει.

Στη συνέχεια λιώνουμε 200 γρ. βάση σαπουνιού Suspension, προσθέτουμε άρωμα, την καλέντουλα και ανακατεύουμε. Ψεκάζουμε με οινόπνευμα τη βάση σαπουνιού στο καλούπι και χυτεύουμε τη Suspension με την καλέντουλα. Ψεκάζουμε με οινόπνευμα τις φυσαλίδες και το βάζουμε στο ψυγείο να σκληρύνει. Ψεκάζουμε με οινόπνευμα τη βάση σαπουνιού στο καλούπι και χυτεύουμε 100 γρ. βάση σαπουνιού Clear με το μαύρο χρώμα, ψεκάζουμε με οινόπνευμα τις φυσαλίδες και το βάζουμε στο ψυγείο να σκληρύνει. Ψεκάζουμε με οινόπνευμα τη βάση σαπουνιού στο καλούπι και χυτεύουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. βάσης σαπουνιού Suspension με τον παπαρουνόσπορο, ψεκάζουμε με οινόπνευμα τις φυσαλίδες και το βάζουμε στο ψυγείο να σκληρύνει.

Τέλος ψεκάζουμε με οινόπνευμα τη βάση σαπουνιού στο καλούπι και χυτεύουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. βάσης σαπουνιού Clear με το μαύρο χρώμα. Ξαναψεκάζουμε με οινόπνευμα τις φυσαλίδες και το βάζουμε στο ψυγείο για να σκληρύνει καλά. Το ξεκαλουπώνουμε και με μια σπάτουλα το κόβουμε σε φέτες στο κοπτικό.

Σχεδιασμός & Εκτέλεση Κατασκευής: Ειρήνη Λυραντζή

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *