Hawaiian Tropic

Αγαπημένη καλοκαιρινή θεματολογία, τα πάντα γύρω από τα τροπικά νησιά και την εξωτική Χαβάη!

Ετοιμάζουμε μια σειρά αρωματικών δημιουργιών για να μεταμορφώσουμε το αστικό μας μπαλκόνι σε καμπάνα 5 αστέρων με θέμα τον Ειρηνικό Ωκεανό!

Θα φτιάξουμε wax melts σε διάφορα σχέδια.

Θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

Σκληρό κερί ελαιολάδου

Καλούπι σιλικόνης Ουρά Γοργόνας

Καλούπι σιλικόνης Σαγιονάρες Μικρές

Θήκη για wax melts τετράγωνη

Συνδυασμός αρωμάτων Narciso & Loto Bianco 3in1, Bamboo και Cactus Leaf 3in1

Υγρά χρώματα κεριού Κίτρινο, Πράσινο, Ροζ και Βιολέ

Διαδικασία

Λιώνουμε τo κερί ελαιολάδου σε φούρνο μικροκυμάτων.

Στους 85 βαθμούς προσθέτουμε τον αρωματικό συνδασμό (από 5 % στο κάθε άρωμα, συνολικό ποσοστό αρώματος 15% ) και χωρίζουμε το μίγμα μας στα 4 ώστε να χρωματίσουμε και με τα 4 χρώματα.

Χυτεύουμε στα καλούπια μας προσεκτικά ώστε να δημιουργήσουμε τις ξεχωριστές αποχρώσεις στις σαγιονάρες. Για την ουρά γοργόνας χυτεύουμε 2 χρώματα μαζί ώστε να δημιουργήσουμε τα εντυπωσιακά σχέδια της φωτογραφίας. Στις θήκες των wax melts μπορούμε να χυτεύσουμε μονόχρωμα ή να κάνουμε διπλή χύτευση. Κάνουμε ό,τι μας αρέσει!!

Όταν ξεκαλουπώσουμε τα κεράκια είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν με κατάλληλο καυστήρα.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

4 Comments

  1. Γεια σας και καλό μήνα! Ποια είναι τα πλεονεκτήματα σχετικά με το σκληρό κερί ελαιολάδου; τι διαφορά υπάρχει από το σκληρό κερί σόγιας; Ευχαριστώ!

    1. Καλό μήνα με υγεία! Δεν έχουν μεγάλες διαφορές αλλά θα λέγαμε ότι το κερί ελαιολάδου είναι πιο “ποιοτικό”. Στο φινίρισμα του κεριού είναι πιο λείο και σαν υλικό είναι ίσως πιο ελαστικό από τη σόγια.

  2. Καλησπερα σας,
    Χρονια πολλά Χριστος Ανέστη!
    Εφτιαξα wax melts με αρωμα Συκο 3 in1 σε ποσοστο 15% με σκληρό κερί ελαιολάδου. Τα εβαλα στον ειδικό καυστήρα αλλα μολις αρχισε να λιώνει το κερί αρχισε να καπνιζεί. Θέλω να ρωτησω εαν ειναι φυσιολογικο αυτο ή εκανα κατι λάθος γιατι τρομαξα και το εσβησα, φοβηθηκα μην πάρει φωτιά. ….
    Σας ευχαριστω,
    Αργυρώ

    1. Αληθώς Ανέστη ο Κύριος! Καλημέρα σας. Είναι φυσιολογικό γιατί προφανώς η φλόγα από το ρεσώ κάτω είναι αρκετά μεγάλη. Από την αυξημένη θερμοκρασία βγήκαν οι καπνοί. Βάλτε μεγαλύτερο καυστήρα ή μικρότερο ρεσώ για να το αποφύγετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *