Σαπουνάκια ξενοδοχείου ή αλλιώς Guest Soaps!

 

Δείτε το βίντεο με τις επεξηγηματικές φωτογραφίες εδώ ή απευθείας στο κανάλι μας στο Youtube!

Ενδιαφέρουσα πρόταση για ψαγμένους σαπωνοποιούς, από τον Ορέστη Καμπάνη.

Όλοι γνωρίζουμε τα ατομικά σαπουνάκια που μας προσφέρουν τα ξενοδοχεία, συνήθως είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, χαλάνε γρήγορα και δεν έχουν κανένα χαρακτήρα. Είναι βιομηχανικής παρασκευής από απροσδιόριστα λιπαρά, πολύ πιθανόν και ζωικής προέλευσης.

Πρόσφατα πολλές ξενοδοχειακές μονάδες που επιδιώκουν να προσφέρουν καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες θα προτιμούσαν ατομικά σαπούνια από ελαιόλαδο ψυχρής μεθόδου. Στις φωτογραφίες δείτε με ποιον εύκολο και γρήγορο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε τέτοια σαπουνάκια και να προσφέρουμε ένα πρωτοποριακό φυσικό προϊόν που οι επισκέπτες τουρίστες και ντόπιοι σίγουρα θα εκτιμήσουν και θα είναι ένας λόγος παραπάνω να ξανάρθουν σύντομα.

Η διαδικασία  είναι η κλασική για την παρασκευή σαπουνιού ψυχρής μεθόδου, το καλούπι είναι κουτί που αποσυναρμολογείται και χρησιμοποιούμε 2 κοπτικά, ένα για μπάρες (log splitter) και ένα για κομμάτια (mini cutter). Τα κομμάτια ζυγίζουν 20 γραμμάρια και ωριμάζουν σε 1 εβδομάδα. Η κάθε παρτίδα βγαίνει από το καλούπι σε 24 ώρες. Με 5 καλούπια μπορούμε να φτιάξουμε 10κιλά σαπούνι κάθε μέρα, δηλαδή 500 ατομικά σαπουνάκια. Θα καταναλώσουμε 5,5κιλά ελαιόλαδο, 1 κιλό λάδι καρύδας, 860γρ καυστική σόδα, 100γρ άρωμα και 2,4κιλά νερό. Κόστος για 500σαπουνάκια (10κιλά) 13€, μπορούμε να τα πουλήσουμε 0,20€ τουλάχιστον το κάθε σαπουνάκι , κάντε λογαριασμό και θα δείτε ένα ικανοποιητικό κέρδος. Χρήσιμα και για διαφημιστικούς σκοπούς ή για δώρα.

Κόστος εξοπλισμού 500 – 600€, θα τον αποσβέσετε με τα πρώτα 5000 κομμάτια δηλαδή 10 μέρες παραγωγής!

Τολμήστε λοιπόν, για κάθε τουριστική περιοχή υπάρχει χώρος για τουλάχιστον 2 τέτοιες δραστηριότητες.

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *