Σαπούνι Γλυκερίνης: Κορμός/Μωσαϊκό

 

Ένα σαπούνι-πειρασμός!!! Σαπούνι Γλυκερίνης Κορμός-Μωσαϊκό, τόσο αληθινό που σου΄ρχεται να το φας!!!

Υλικά

150γρ. διάφανη βάση σαπουνιού γλυκερίνης

350γρ. λευκή βάση σαπουνιού γλυκερίνης

Άρωμα Coffee Choco 3 in 1

Χρώμα καφέ Pigment

Χρώμα κίτρινο Pigment

Υγρή φυτική γλυκερίνη

Βρώμη

Οινόπνευμα ή αλκοολούχος λοσιόν σε ψεκαστικό

Νερό

 

Εξοπλισμός

Καλούπι ταψάκι

Κορνέ

Μίξερ χειρός

Μαχαίρι

 

Εκτέλεση

  1. Ακολουθούμε τις βασικές οδηγίες λιωσίματος της βάσης σαπουνιού γλυκερίνης.
  2. Αφού λιώσουμε τη διάφανη βάση σαπουνιού, προσθέτουμε 10 σταγόνες Pigment, 30 σταγόνες άρωμα Coffee Choco, 2 κ.σ. υγρή φυτική γλυκερίνη, 4 κ.γ. βρώμη και ανακατεύουμε. Χυτεύουμε στο καλούπι ταψάκι και ψεκάζουμε με οινόπνευμα για τις φυσαλίδες. Περιμένουμε να κρυώσει.
  3. Αφού κρυώσει λιώνουμε 150γρ. λευκή βάση σαπουνιού, προσθέτουμε 5 σταγόνες κίτρινο Pigment, 30 σταγόνες άρωμα Coffee Choco και 2 κ.σ. υγρή φυτική γλυκερίνη και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε η θερμοκρασία να είναι 50ο C. Ψεκάζουμε το καλούπι με οινόπνευμα, χυτεύουμε το λιωμένο σαπούνι και ξαναψεκάζουμε για τις φυσαλίδες. Περιμένουμε να κρυώσει.
  4. Μέχρι να κρυώσει, φτιάχνουμε τη σαντιγύ. Λιώνουμε την υπόλοιπη λευκή βάση σαπουνιού και την τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κ.σ. υγρή φυτική γλυκερίνη, 100ml νερό, 20 σταγόνες καφέ χρώμα Pigment και 20 σταγόνες άρωμα Coffee Choco. Τα ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει η σαντιγύ.
  5. Αφού τελειώσουμε με τη σαντιγύ, ξεκαλουπώνουμε από το ταψάκι και αρχίζουμε και τυλίγουμε το σαπούνι. Στο κενό που δημιουργείται γεμίζουμε με το κορνέ τη σαντιγί και συνεχίζουμε να τυλίγουμε το σαπούνι.
  6. Στο τελείωμά του αν έχει σκληρύνει και δε διπλώνεται καλά, λιώνουμε λίγη διάφανη βάση σαπουνιού, τη χυτεύουμε πάνω στο σαπούνι/κορμό και πιέζουμε μέχρι να κολλήσει και να «κλείσει».
  7. Με τη βοήθεια του μαχαιριού το κόβουμε σε φετούλες.
  8. Έτοιμο το σαπούνι κορμός/μωσαϊκό!!!

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *