Σαπούνι και κρέμα ποδιών αντιβακτηριδιακά, ενυδατικά και αποσμητικά

 

Δύο συνταγές για την περιποίηση των ποδιών εμπνευσμένες από τα πολύ δημοφιλή δερμοκαλλυντικά που βρίσκουμε στο φαρμακείο και που στοχεύουν στην επούλωση των σκασμένων φτερνών και την αντιμετώπιση των μυκήτων.

Χρησιμοποιούμε υλικά που προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και ανάπλαση της επιδερμίδας καθώς επίσης και υλικά που έχουν αντιβακτηριδιακή δράση και αποσμητικές ιδιότητες.

ΚΡΕΜΑ ΠΟΔΙΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΗ-100 γρ

Λιπαρή φάση

60 γρ αφέψημα φασκόμηλου

0.2 γρ xanthan gum

Υδατική φάση

10 γρ βουτυρο κακαο

6 γρ βουτυρο ελαιολάδου

8γρ Olifeel TD

1 γρ cetyl alcohol

Τρίτη φάση (κάτων των 40 βαθμών κελσίου)

1 γρ συντηρητικό 12

5 γρ προβιταμίνη Β5

3 γρ Φυσικός Ενυδατικός Παράγοντας NMF ή Πανθενόλη

3 γρ Γάλα ριζιού ή εκχύλισμα βαμβακιού

2 γρ βιταμίνη Ε

3 γρ Ceramidyl omega ή βιταμίνη F

2 γρ aloe gel

Τέταρτη φάση

Αιθέρια έλαια: λεμονόχορτο-βερβένα-λεβάντα-φασκόμηλο από 5 σταγόνες έκαστο

 

Διαδικασία: Η συνήθης για την παρασκευή ενυδατικής κρέμας.

Η κρέμα αυτή είναι αρκετά παχιά και λιπαρή, αλλά εξαιρετικά ενυδατική. Βοηθά τους κάλους και τις σκληρές φτέρνες να μαλακώσουν ενώ ταυτόχρονα προσφέρει αντιβακτηριδακή και αποσμητική προστασία. Κατάλληλη για γυναίκες και άνδρες.

ΣΑΠΟΥΝΙ ΨΥΧΡΗΣ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑΚΟ- 1 κιλό

200 γρ λαδι καρυδας

150 γρ βουτυρο κακαο

100 γρ βουτυρο καριτε

300 γρ ηλιέλαιο

2 κ.γ. ζαχαρη

108 γρ σοδα

270 γρ νερο

1 κ.γ. κιτρινο νερου

1/2 κ.γ. purple fusion mica

1/2 κ.γ. caribbean kiss mica

Αιθέρια έλαια: λεμονόχορτο-βερβένα-λεβάντα-φασκόμηλο 5 ml έκαστο (στο σύνολο χρειαζόμαστε 20 ml αιθερίου ελαίου).

Διαδικασία: Η συνήθης για την παρασκευή σαπουνιού ψυχρής μεθόδου. Προσοχή! Την ζάχαρη την ρίχνουμε μέσα στο διάλυμα σόδας-νερού όταν αυτό κρυώσει.

Το σαπούνι αυτό χάρη στα έλαια που περιέχει είναι πολυ ενυδατικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σώμα. Κατάλληλο και για γυναίκες και για άνδρες.

 

 

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *