Τι είναι το Sodium Lactate ή αλλιώς, το Γαλακτικό νάτριο;

Sodium Lactate – Γαλακτικό νάτριο. Ας γνωρίσουμε το προϊόν!

Είναι το άλας νατρίου του γαλακτικού οξέος που παράγεται με γαλακτική ζύμωση από σάκχαρα. Είναι φυσικό προϊόν, ασφαλές και εύκολο στη χρήση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρέμες προσώπου και σώματος, και σε υγρά ή στερεά σαπούνια (ψυχρής μεθόδου).

Ως υγροσκοπική ουσία και ως βασικό συστατικό του φυσικού ενυδατικού παράγοντα της επιδερμίδας (NMF) παρέχει ενυδάτωση σε βάθος. Πολλές φορές συνιστάται και ως αντικαταστάτης της γλυκερίνη στις καλλυντικές κατασκευές επειδή αφήνει μια αίσθηση λιγότερο κολλώδη.

Εκτός από ενυδατικό προϊόν λειτουργεί μόνο του αλλά και συνεργιστικά με άλλα υλικά ως λευκαντικό της επιδερμίδας, διότι αναστέλλει τη δράση της τυροσινάσης, η οποία αποτελεί το βασικό στάδιο της διαδικασίας υπέρχρωση του δέρματος.

Τέλος, λόγω της ιδιότητάς του να συγκρατεί το νερό το γαλακτικό νάτριο χρησιμοποιείται και στη σαπωνοποιία διότι αυξάνει τη σκληρότητα των σαπουνιών ψυχρής μεθόδου, διευκολύνει την απελευθέρωση από καλούπια και την ευκολότερη αποτύπωση της σφραγίδας, μειώνει τυχόν ρωγμές και βελτιώνει την τελική υφή του σαπουνιού.

image_printΕκτύπωση

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *